Fairplay DAC viert gouden jubileum

Dedemsvaart - Badmintonnen tussen de ringen. Barend Rooseboom kan het zich als mede-initiatiefnemer en eerste voorzitter van badmintonvereniging Fairplay DAC nog goed herinneren al is het inmiddels vijftig jaar geleden. Een gouden jubileum dat zaterdag 19 oktober wordt gevierd.

Met mensen als Fred Heideman nam Rooseboom het voortouw voor de oprichting van een badmintonclub toen er een sporthal aan de Markt werd gebouwd. ‘Badminton was er toen nog niet. Het bleek wel een goed idee, want al snel hadden we ruim vijftig leden,’ weet Rooseboom.

De badmintonclub werd opgericht als afdeling van Sportvereniging Dedemsvaart-AC, zijnde badmintonclub Actief. Sportvereniging Dedemsvaart-AC was een overkoepelend orgaan. In 1977, 1989 en 2003 werd de clubnaam veranderd in respectievelijk Survive DAC, Boertjes DAC en tegenwoordig Fairplay DAC.

Jubileum

Het gouden jubileum wordt zaterdag 19 oktober in sporthal De Citadel gevierd. In het kader daarvan verzorgt eredivisionist Sebastiaan Li van 15.00 - 16.30 uur een clinic en een demonstratiewedstrijd. Van 17.00 -18.00 uur wordt een receptie gehouden. ‘We zouden het geweldig vinden om met name oud-leden , maar ook vele andere belangstellenden te ontmoeten,’ aldus huidig voorzitter Bas van Aggelen.