Vechtdal College blijft gezond

Dedemsvaart - Vechtdal College Dedemsvaart heeft opnieuw het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat de school zien dat ze voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Het Vechtdal College Dedemsvaart is trots op dit behaalde resultaat.


Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Het vignet Gezonde School is drie jaar geldig. De school heeft al twee certificaten voor de thema’s Voeding en Welbevinden. Dit schooljaar liep het themacertificaat Welbevinden af. Dit themacertificaat is daarom opnieuw aangevraagd en toegekend. Zo voldoen we weer aan de laatste kwaliteitscriteria die worden gesteld.   
 
Vechtdal College Dedemsvaart is er trots op een Gezonde School te zijn en het past helemaal in de missie en de visie van de school. In ons onderwijs met de persoonlijke plus laten we naast duurzaamheid ook het thema gezond/bewust leven steeds meer integreren. Het logo Gezonde School mag weer 3 jaar blijven hangen op de gevel van onze school. We kunnen nu verder werken aan de voorbereiding van het behalen van andere thema-certificaten. 
 
Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.