Op excursie in Nacht van de Nacht

Hardenberg - Een avond naar een van de mooiste plekjes van Overijssel bij de Bootsman (Coevorderweg) en de nacht beleven? Dat kan op zaterdag 26 oktober met het IVN.

Wandelend door dit bijzondere landschap met open delen afgewisseld met kleine bosdelen, voelen hoe het donker de beleving verdiept en de nachtelijke hemel imponeert. Met de vele, soms rare figuren van struiken en bomen die een schrikachtig decor kunnen vormen en letten op voorkomende nachtdieren. Luisterend naar een sterrenkundige (Anko Zwerver), kijkend naar de hemel en nadenkend over ons kleine plekje in dit onmetelijke heelal. Lichtjaren van ons verwijdert ook leven?  

Anko neemt sterrenkijker(s) mee en zet een verrekijker op statief om nog meer moois te zien.  Het vertrek voor de excursie op 26 oktober i om 20.00 uur vanaf de Koppel, Vechtstraat 6 te Hardenberg. De excursie duurt circa 2 uur. Gidsen zijn John Roeden en Gert Diepeveen met ieder een eigen bijdrage. En heeft u zelf een kleine bijdrage in de vorm van een boeiend gedicht of iets dergelijks. Hiervoor is alle ruimte. Kom en beleef een onvergetelijke avond met vrienden of familie. Geschikt voor jong en oud.