De leukste steden in de herfst

Aangeboden door: The Bagstore

Een van deze steden moet je gewoon gedaan hebben deze herfst. Niet alleen omdat ze zo mooi zijn, maar vooral om dat je er energie van krijgt. Dus pak je rugzak maar vast in.

Klassiekers in de herfst

Romantisch Parijs staat eigenlijk wel op elk lijstje. Toch voelt deze stad in de herfst iets authentieker aan dan in de zomer. De locals, terug van vakantie, bepalen het straatbeeld weer. Je kunt hier in de herfst heerlijk rondkuieren in parken zoals Jardin du Luxembourg. En wacht dacht je van naar alle mooi geklede mensen kijken op een terrasje? Zelf shoppen is natuurlijk ook een optie! Dilemma; ga je je inhouden of loop je terug naar het hotel met een volle rugzak dames

Nog zo’n klassieker is Barcelona. Deze stad is zo mooi dat het in de zomer eigenlijk veel te druk geworden is. Een tripje in de herfst is dus een beter idee. De rij voor bijvoorbeeld de bekende Sagrada Família is dan te overzien en waarschijnlijk geniet je nog meer van al het moois dat deze stad je te bieden heeft.

Ongewoon mooi

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar met temperaturen rond de twintig graden is het rond deze tijd in Dubrovnik heerlijk vertoeven. Je hebt nauwelijks meer nodig dan een jasje. Met een beetje geluk is zelfs de zee nog warm genoeg om te zwemmen. En als extraatje zijn er in dit seizoen een aantal gezellige klassieke muziek- en foodfestivals.

Nog meer festivals

Hou je van festivals dan moet je echt een keer naar Boedapest. Er zijn namelijk herfstfestivals genoeg in de hoofdstad van  Hongarije. Daarom is dit de beste tijd voor jou om deze stad te bezoeken. Hou je van wijn-, kunst-, paardrijd en muziekfestivals? De keuze is groot. 

Nazomeren in Florence of Lissabon

In de Toscaanse stad Florence is het eigenlijk altijd wel druk. Maar als november aanbreekt en het weer iets kouder wordt, wordt het in de stad ook rustiger. Ben je gek op truffel, dan is deze stad een must voor jou in november wanneer het San Miniato’s truffelfestival gehouden wordt. 

Ook Lissabon is zo’n stad waar het heerlijk vertoeven is in de herfst en de ideale uitvalsbasis om op een terrasje te genieten van het herfstzonnetje. Natuurlijk wel met een Portugees wijntje en tapas.

Dichter bij huis

Wil je een lekker weekendje weg maar liever wat dichter bij huis? Denk dan eens aan Brugge. Een middeleeuwse stad die veel te bieden heeft en in de herfst zelfs nog mooier is. De bomen aan het water kleuren dan prachtig rood, oranje en geel. En maak eens een foto van de reflectie in het water. Sprookjesachtig mooi. Oh, en denken jullie ook aan je rugzak heren… België is natuurlijk wel het land van de lekkerste bieren. Zeker in de herfst. 

Herfstkleuren in overvloed 

De altijd groene Schotse dennenbomen, matchen in de herfst nog mooier met de prachtig met de goud-, brons- en roestkleurende bladeren van de andere bomen. De beste plek als je van kleur houdt is de Koninklijke Botanische Tuin. En maak je een wandeling over Arthur’s Seat, een voorheen actieve vulkaan, dan wordt je rijkelijk beloond met een bijzonder uitzicht over Edinburgh.