Nieuwe bruggen over afwateringskanaal bij Gramsbergen geopend

Gramsbergen - Vanwege lange levertijden van bouwmaterialen duurde de klus langer dan verwacht, maar de Kieftbrug aan De Haandrik en de Beltmansbrug aan de Anerweerdweg bij Gramsbergen zijn na anderhalf jaar eindelijk vervangen.

Beide bruggen - gebouwd in 1958 en eigendom van waterschap Vechtstromen - werden vorig jaar na onderzoek afgesloten voor auto’s, motoren en vrachtverkeer, omdat ze te onveilig waren. Ook bleek dat vervanging de beste oplossing was.

Bij de Kieftbrug werd een noodbrug aangelegd, terwijl ter hoogte van de Beltmansbrug een platenbaan kwam om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Bereikbaarheid was daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Vertraging door langere levertijden

Afgelopen maart startte de aanleg van de nieuwe bruggen. Door langere levertijden van betonproducten zoals brugliggers en fundatiepalen, nam de bouw meer tijd in beslag. Volgens de gemeente Hardenberg - eigenaar van de nieuwe bruggen - zijn de huidige marktontwikkelingen in de betonsector oorzaak van de langere levertijden. De nieuwe bruggen zijn geschikt voor zwaar landbouwverkeer.