Aquasporten in zwembad De Kiefer

Dedemsvaart - Wekelijks worden er verschillende groepslessen gegeven in het zwembad, waaronder Aqua+ en Fifty fit. Deze groepslessen zijn speciaal voor de senioren.

Tijdens de aqua+ lessen worden er oefeningen aangeboden in diep en/of ondiep water, zodat ook niet geoefende zwemmers kunnen meedoen. U werkt aan uw conditie en spierkracht. De kans op een blessure is klein, omdat het warme water in het bad ervoor zorgt dat uw spieren warm en soepel blijven. De lessen worden aangeboden op dinsdag en vrijdag tussen 09:30-11:45 uur, een les duurt 45 minuten en kost €4,10 per les.

Naast Aqua+ worden er ook Fifty-Fit lessen aangeboden, zoals de naam al zegt is deze groepsles bedoeld voor mensen van 50 jaar of ouder. Onder deskundige begeleiding doet u allerlei oefeningen in het half diepe water. Veel vormen van sport zijn op deze leeftijd minder geschikt vanwege de verhoogde kans op blessures, maar bewegen in het water blijft tot op hoge leeftijd mogelijk.

De oefening in het water richten zich op het mobiliseren van schouders, rug en heup. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse materialen die het effect van de oefeningen versterken.

Fifty fit wordt op maandag van 11:00-11:45 uur aangeboden, de kosten zijn €4,90 per les.