SCD'83 deelt punten met SC Lutten

Dedemsvaart/Lutten - Zowel, SCD’83 en de sc Lutten waren zaterdag, op het sportpark 'de Boekweit', niet bij machte om de winst naar zich toe te trekken. Na ruim 90 minuten floot scheidsrechter Frei bij een 1 – 1 stand voor het einde.

In de 4e minuut was sc Lutten dichtbij de openingstreffer. De bal kwam na een knappe Lutten aanval voor de voeten van Ronald Kosse. Deze leek te gaan scoren, maar de lat schoot doelman Withaar te hulp, die opgelucht ademhaalde.

SCD’83 kwam vervolgens beter in het spel. Het kreeg mogelijkheden, maar het ontbrak aan de juiste timing en geluk om doelman Lars Mulder echt in verlegenheid te brengen. Erik Wencker mikte te hoog op aangeven van Ramon Hulleman en Thomas Snoeijer moest ook zijn meerdere erkennen in de Lutten goalie bij een cornerbal.

In de 27e en 29e minuut waren het de Lutternaren die wederom aanspraak konden maken op de openingstreffer.  Ewoud Altena vond de mee op gekomen Glenn Kupers, die in vrijstaande positie over de kruising schoot. Altena slalomde direct erop door de SCD verdediging, maar ook hij zocht het te hoog. 

Na ruim een half uur konden de meegereisde Lutten supporters opgelucht adem halen toen doelman Mulder het schot van Mathijs Schumacher uitstekend pakte. Het leek erop dat de beide ploegen met de brilstand zouden gaan rusten, maar het waren de Luttenaren die  lachend de kleedkamers opzochten. Doelman Mulder maakte op een uitstekend wijze in de 44e minuut een bal van Erik Wencker onschadelijk. Meteen nam Lutten de aanval over. De bal kwam op rechts bij de vrijstaande Nick Lamberink. Zijn scherpe voorzet werd door Ewoud Altena eenvoudig binnengelopen 0 – 1.                       

Direct na rust leek Lutten verder afstand te nemen van SCD’83, maar doelman Robert Withaar maakte met een knappe reactie het schot van Ronald Kosse onschadelijk. Het lukte SCD’83 in de 56e minuut op gelijke hoogte te komen. Mathijs Schumacher van Aron Drent. Tegen de strakke bal in de hoek had Lars Mulder geen antwoord 1 – 1.

Beide ploegen probeerden daarna de winst naar zich toe te halen. Dit leverde leuke momenten op voor beide doelen, maar de schoten misten de juiste richting of de doelmannen wisten van geen wijken. In de slotminuten hielden de Luttense fans hun adem in. Zou hun ploeg op de valreep dan toch nog verliezen van SCD’83? Ondanks dat doelman Mulder de nodige moeite kende met het schot van Ramon Hulleman pakte hij deze tot opluchting van de gasten en bleef het 1-1.