Gasten smullen bij Charity Dinner

Dedemsvaart – Voor het vierde jaar op rij werd dinsdag een Charity Dinner bij restaurant Kiewiet gehouden ten bate van het Hospice. Het was in alle opzichten genieten voor de 32 deelnemers, goed voor een opbrengst van 1280 euro voor nieuwe meubels in het Hospice. ‘Een geweldige avond met een prachtige opbrengst,’ prees Bert Linde als voorzitter van de Hospice met woorden in die trant.

Voor de gasten van het Charity diner werd dinsdagavond de rode loper uitgelegd. Een koninklijk onthaal als voorloper van een vorstelijk vier gangen diner met koffie toe, waar de gasten van begin tot einde van smulden. En dat alles in een gemoedelijke en enthousiaste sfeer, mede mogelijk gemaakt dankzij de belangeloze medewerking van Hanos Zwolle,  Van der Zee slagerij, Veltman vis, Bakkerij van der Most, Van Gelder groente en fruit, Halte2, de vrijwillige koks Marty Hagen en Aljen Reurink en Suzanne Cremer en Natalie Hulleman, die zorgden voor een vlekkeloze bediening.

Bij elke gang werd uitgebreid uitleg gegeven over de gerechten en de daarbij verschillende geserveerde wijnen.

'EHet voorgerecht bestond uit turfgerookte zalm met sushirijst, radijs, bieslookcrème en mierikswortel. Als tussengerecht kregen de gasten paddenstoelensoep met een schuim van eekhoorntjesbrood opgediend. Het hoofdgerecht bestond uit Kalfsentrecote met sjalottenjus, geconfijte aardappel, pompoenpuree, tomaat en groene groente. Het diner werd afgerond met Panna cotta van citroengras met appelijs, hangop, kweeper en speculaascrumble.