Kinderen maken vogelvoer in De Koppel

Hardenberg - Wist jij dat de lichaamstemperatuur van een vogel normaal 40 graden is? Het is een van de wist-je-datjes, die aan de orde komen tijdens een kinderactiviteit in Natuuractiviteitencentrum De Koppel op woensdag 20 november. Bij die activiteit wordt vogelvoer gemaakt. De middag is speciaal bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

De middag begint met wist-je-datjes en tips over vogels in de winter.  Om vogels hun lichaamstemperatuur te laten houden heeft de vogel juist in de winter extra energie nodig. In de ochtend willen ze dan ook zoveel mogelijk voedsel binnenkrijgen. Als het donker wordt, zoeken ze de voederplaats weer op, zodat ze de koude nacht goed door kunnen brengen.

Om de vogels van voldoende voer te kunnen voorzien, wordt er vogelvoer gemaakt. Na de introductie krijgen de kinderen allemaal een houten schijf. Daarop komt een stukje oase. Er liggen prikkers, rode appeltjes en dennenappels. Aan de prikkers komt brood, belegd met zaden en pindakaas. Kortom, er wordt een heerlijke traktatie gemaakt voor de vogels, zodat ze een beetje geholpen worden de winter door te komen.

Wil je meedoen? De activiteitenmiddag begint om 14.00 uur en eindigt rond 16.00 uur. Voor informatie en opgave tel. 0523-273388. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg.