Prins Hans II regeert Turfgat

Turfgat - De 43-jarige Hans Wibier zwaait in het nieuwe carnavalsseizoen de scepter over Turfgat als Prins Hans II. Hij wordt daarin bijgestaan door de 36-jarige Joeri Amsink, die als zijn adjudant werd benoemd. De 11-jarige Rendan Piest is tot Jeugdprins gekroond. Tot zijn adjudant werd de 11-jarige Sam Kleinheerenbrink uit Schuinesloot benoemd.

De nieuwe vorst van Turfgat werd zaterdagavond bekendgemaakt tijdens een groot Prinsenbal in Hofresidentie Café Ome Dries, waarvoor het publiek massaal was toegestroomd. Het werd een avond vol feestelijkheden, maar ook een afscheid met afscheid. Zo namen Mariet Kroezen en Shari van der Veen afscheid van de dansmariekes.   Shari gaat verder als leidster van een nieuwe groep jonge dansmariekes, die tijdens het Prinsenbal voor het eerst een stukje van hun nieuwe dansje lieten zien.  De gehele dans is komende carnaval 2020 te zien.

Hierna werd afscheid werd genomen van de raad van elf van 2018/2019. Hierbij stopte Wessel Kriens, Marco Werink en Roderick-jan Koorman als raadslid. Hierna namen  Adjudant Kevin Schlepers en prins Stefan I (Haverkort)afscheid. 

De nieuwe Jeugdprins Rendan Piest maakte aansluitend zijn opwachting in een bak aan een minishovel. Rendan heeft 7 seizoenen in de jeugdraad gezeten sinds 2012/2013. Zijn vader is Oud Vorst Geert-jan Piest. 

Voor het aantreden van de nieuwe prins kwamen vier muzikanten de zaal in. Deze waren onherkenbaar gemaakt als in 'The Mask Singer'. Na een aantal afvallers werd Hans Wibier uiteindelijk ontmaskerd als de nieuwe prins. Hans is niet geheel nieuw binnen de Turftrappers. Hij is raadslid geweest vanaf seizoen 2010/2011 tot seizoen 2017/2018. Ook is hij in het seizoen 2014/2015 adjudant geweest van Prins Geert-jan de I. Verder zit Hans als secretaris bij het bestuur van de Turftrappers.

Bij de bekendmaking van de Raad van Elf werden Eric Kloppenburg, Iwan Fikken, Jessy van der Veen en Emiel Schlepers als nieuwe raadsleden voorgesteld. Met de installatie van Tim Hudepohl als nar en Robert Spijker als archivaris was de hofhouding compleet en werd het Prinsenbal in alle vrolijkheid voortgezet met DJ Eric Dokter. Op naar het 47e carnaval van De Turftrappers, van 21 tot en met 25 februari 2020. .