Lutten wint dikverdiend van CSVC

Lutten - SC Lutten ging zaterdag vol aan de bak op het sportpark De Kei, waar gespeeld werd tegen promovendus CSVC uit Coevorden.

Het eerste uur was SC Lutten gretig, scherp op de bal en trok het initiatief naar zich toe. Vanaf de eerste minuut werd de aanval gezocht, en dat leverde een paar uitstekende kansen op. Zo schoot Ronald Kosse op aangeven van Ewoud Altena al in de derde minuut van dichtbij tegen de keeper op, werd een knap genomen vrije trap van Nick Lamberink maar net door de doelman over de lat getikt, en gingen schoten van Fons Veltink en Nick Weekamp maar net naast. En dat alles alleen al in de eerste helft. De Coevordenaren konden hier alleen een paar afstandsschoten tegenover stellen. Niet geheel ongevaarlijk, maar het leverde hen verder niets op. Een klein kwartier na een beginsignaal kregen het team van Jaap Scholing loon naar werken. Een voorzet van turbo Jan v.d.Berg op rechts werd door verdediger David Koopman keurig ingekopt: 1-0. Dat was tevens de ruststand.

 

SC Lutten speelde met een zelfvertrouwen, waaraan het de afgelopen paar wedstrijden leek te ontbreken. CSVC kon daar onvoldoende tegenover stellen, mede als gevolg van het kort op de tegenstander zitten van de thuisploeg. En toen de Luttenaren vijf minuten na de rust op 2-0 kwamen – een hoekschop, gevolgd door een scrimmage voor het doel van de tegenstander, waarbij uiteindelijk David Koopman de bal over de doellijn frommelde – leken de zwartwitten op rozen te zitten. Maar de wedstrijd duurde nog lang, en SC Lutten moest langzamerhand wat gas terug nemen. CSVC begon nu aan te dringen. En met het uitvallen van de verdedigers David Koopman en Jan v.d.Berg op driekwart van de wedstrijd, gingen de Luttenaren een lastige slotfase tegemoet. Het voetbal was er wel een beetje uit, al kreeg spits Ronald Kosse nog wel een uitstekende gelegenheid om de wedstrijd in het slot te gooien, maar hij schoot tegen de doelman op.

CSVC probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar echt uitgespeelde mogelijkheden wisten ze niet te creëren. Slechts één keer leverde een aanval van de gasten een gevaarlijke situatie op voor het doel van keeper Lars Mulder, maar de bal werd ongecontroleerd over geschoten. En in de slotminuten was Fons Veltink wel heel dicht bij de 3-0, maar ook nu kon de doelman redden.

Na een paar minuten blessuretijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het eindsignaal, en kon SC Lutten drie welverdiende punten bijschrijven.

Over twee weken wordt de competitie hervat met de uitwedstrijd van SC Lutten tegen Nieuwleusen.