Mart Tempelman is goed bezig in Zwolle

Dedemsvaart - Het thema van de miniorenclubmeet in Zwolle was carnaval. Deze zwemwedstrijd werd zaterdag gehouden. Het thema carnaval kwam tot uiting in de muziekkeuze, maar ook in de uitdossing van de deelnemers tijdens de opmars. Overigens was het een serieuze wedstrijd.

In ieder geval nam de jury haar taken serieus, want er werden heel veel kinderen gediskwalificeerd. Soms was de lijst met gekwalificeerden bijna net zo groot als die van de gediskwalificeerden. Esmé Sportel was de enige zwemster van DedemsvaartAC die wist door te dringen tot de beste 3. De prestaties van Mart Tempelman vielen het meest op. Hij verbeterde veel persoonlijke records.

 

Er werden veel estafettes gehouden tijdens deze wedstrijd. DedemsvaartAC was niet bij machte om veel van deze afstanden te vullen. Bij een enkele estafette lukte dat wel. Dat was bijvoorbeeld het geval op de 4x50 schoolslag voor de oudste jongens en meisjes. Hierop werd DedemsvaartAC zesde en op de 4x50 vrij voor de oudste meisjes werd DedemsvaartAC vijfde. Op het eerste individuele nummer was er direct goed zwemmen van Mart Tempelman. Hij kwam tot een dikke verbetering van zijn beste tijd op de 100 wissel. Het leverde hem de twaalfde plaats op bij de jongens geboren in 2008. Later in het programma ginhij door met goed presteren op de 100 vrij en 50 vlinder. Op de 50 vlinder kwam hij tot een mooie achtste plaats.

Eerste

Bij de oudste meisjes, de meisjes geboren in 2009, was er goed zwemmen van Esmé Sportel. Ze werd vierde op de 100 school, eerste op de 50 vrij en tweede op de 100 rug. DedemsvaartAC had in deze leeftijdsgroep een flinke deelname. Mooie persoonlijke records waren er ook van Marije Overberg, Daphne Dijsselhof, Rachel van Staveren, Suus Hoogeveen en Ymke de Bruijn. Maniek Bredenoort kwam van de meisjes geboren in 2010 het dichtst in de buurt van de ereplaatsen. Zij werd vijfde op de 50 rug in een persoonlijk record van 46.54. Op de 100 vrij werd Maniek negende en Sanne Keizer tiende.