Inloop Financieel Gezond ouder worden

Dedemsvaart - Om financieel misbruik bij ouderen onder de aandacht te brengen is rond 2017 de Lokale Alliantie Vechtdal met verschillende partijen, waaronder Notaris Linde, opgericht. Voortvloeiend uit die Alliantie houden de Rabobank en Linde Notarissen op dinsdag 19 november in De Baron een bijeenkomst ‘Financieel Gezond Ouder worden’.

Van 16.00 - 20.00 uur is er een vrije inloop met presentaties. Vragen als: hoe kan ik mijn bankzaken optimaal regelen en wie regelt mijn zaken als ik dat niet meer kan? worden hierbij beantwoord.

 ‘We willen misstanden verhelderen en mensen informeren hoe zij op een goede manier kunnen voorkomen dat er financieel misbruik van hen gemaakt wordt. Sommigen denken dat iedereen maar een testament moet maken, maar dat hoeft helemaal niet.’ Kandidaat-notaris Eric Linde spreekt gepassioneerd als hij vertelt over schrijnende zaken, waarbij ouderen het slachtoffer zijn geworden van financieel misbruik. ‘Heel veel mensen zijn (te) goed van vertrouwen en geven makkelijk hun bankpas af. Ik heb wel eens een kwestie gehad over een mevrouw van 90, waarvoor een bevriende relatie elke week voor 100 euro aan boodschappen haalde. Je kan dan op de klompen aanvoelen dat dat niet klopt. Het is natuurlijk goed dat mensen zich om anderen bekommeren, maar het moet wel altijd op een eerlijke manier gebeuren. Met de bijeenkomst willen wij de mensen waarschuwen en adviseren hoe je wel gezond ouder kunt worden'.