Zwemmers pakken veel ereplaatsen

Dedemsvaart/Hardenberg - ​ Een flinke afvaardiging van zwemvereniging DedemsvaartAC ging zaterdag voor een 4-kamp naar Hardenberg. De andere zwemmers kwamen uit Vriezenveen, Almelo en Hardenberg. De normale 4-kamp-ploeg werd aangevuld met zwemmers, die niet naar de Overijsselse kampioenschappen konden. Veel van de ereplaatsen werden in beslag genomen door de zwemmers van Dedemsvaart.

Vooral op de vrije slag werd er goed gepresteerd. De meest opvallende prestatie kwam op naam van Iris Sportel met 1.12.6 op de 100 vrij. Op de schoolslag ging het wat minder goed. Het begon wel goed met mooie tijden voor de jongsten, Femke Keizer en Ties Tempelman. De meisjes geboren in 2009 en later deden het ook netjes. Esmé Sportel pakte hier de tweede plaats. Er werden nog wel een aantal persoonlijke records scherper gesteld, maar er werden minder grote stappen gezet dan op de vrije slag. 

 

 

De eerste van de ploeg van Babs Broeke die op het startblok klom was haar dochter Jaloe Harms. Jaloe deed het uitstekend. Ze verbeterde haar beste tijd op deze afstand met 5 seconden en ze tikte met voorsprong als eerste aan bij de meisjes geboren in 2009 en later. In dezelfde leeftijdsgroep werd ook een 100 meter van deze slag gezwommen. Hier tikte Esmé Sportel als eerste aan. Ze had een voorsprong van 7 seconden op nummer 2. Ze bleef maar net boven de 1.20 steken. Sanne Keizer zwom deze afstand nog niet eerder op een wedstrijd. Zij werd derde. Een grote sprong werd er gemaakt door Daphne Dijsselhof. Ze haalde maar liefst 10 seconden van haar beste tijd af en finishte in 1.37.99. Bij de oudsten ging de 100 vrij naar Aleid te Velthuis. Een goed zwemmende Lyanne Spaan werd tweede en de derde plaats werd opgeëist door Iris Sportel. Karlijn Bredenoort maakte een grote sprong voorwaarts. Zij had Lois Waterham in haar kielzog. Lois zwom deze afstand voor het eerst op een wedstrijd. Bij de oudste heren was er een mooie tijdsverbetering door Dirk Hoogeveen. Naast de 50 en 100 meter stond er ook een 200 vrij op het programma. Bij de dames werd deze afstand gewonnen door Marit Welhuis. Ze tikte aan in een keurige 2.34.42. Haar zus Iris maakte een flinke sprong voorwaarts, maar het was niet voldoende om haar zus te bedreigen. Bij de heren ging de winst naar Lias IJzerman. Mart Tempelman had dezelfde eindtijd, maar kreeg de tweede plaats toegemeten. Het geeft wel aan, dat het een spannende strijd was.

Minder goed

Op de schoolslag ging het wat minder goed. Het begon wel goed met mooie tijden voor de jongsten, Femke Keizer en Ties Tempelman. De meisjes geboren in 2009 en later deden het ook netjes. Esmé Sportel pakte hier de tweede plaats. Bij de oudsten ging de winst weer naar Aleid te Velthuis, met Floor Werger op de tweede plaats en Iris Welhuis op de derde plaats. Bij de heren ging de winst naar Mika van Dusseldorp en Dirk Hoogeveen werd derde. Hij hield Mart Tempelman net uit de ereplaatsen. De vlinderslag gaf hetzelfde beeld. De jongsten lieten zich van beste kant zien, terwijl de oudsten over het algemeen boven hun beste tijden bleven. Bij de kinderen geboren in 2009 en later ging de winst naar Daphne Dijsselhof met Sanne Keizer op de tweede plaats en Jaloe Harms op de derde plaats. Op de 50 meter ging de winst gemakkelijk naar Esmé Sportel. Bij de oudsten was er wederom winst voor Aleid te Velthuis met een tweede plaats voor Iris Welhuis en een derde voor Annet Hartholt. Bij de heren moesten Mart Tempelman en Mika van Dusseldorp genoegen nemen met een tweede en derde plaats. Niek Eijsink uit Hardenberg was veel te snel voor hen. Het laatste individuele nummer was een 25 meter rug voor de jongsten, de kinderen geboren in 2011. Femke Keizer pakte de derde plaats en de vierde plaats ging naar Sjors Werger. Tenslotte werden er estafettes gezwommen. De winst ging zowel op de 4x25 vrij voor de jongsten als de op de 4x50 vlinder voor de oudsten naar DedemsvaartAC.