In Balans Informatieavond bij Rollepaal

Dedemsvaart - Gezondheidscentrum Rollepaal houdt op 26 november vanaf 19.00 uur een In Balans informatieavond. Valongevallen vormen een belangrijk en toenemend probleem onder ouderen.

Een valongeval is de belangrijkste oorzaak van letsel bij ouderen. Iedere 5 minuten wordt er een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp opgenomen omdat hij gevallen is. Met het oog op de vergrijzing zullen deze aantallen de komende jaren alleen maar toenemen. Gerichte valpreventie is essentieel om deze problematiek een halt toe te roepen en is bovendien ook zeer goed mogelijk. Er is veel wetenschappelijk bewijs hoe het valrisico bij ouderen verminderd kan worden. Als je ouder wordt en je wilt zelfstandig dingen kunnen blijven doen, is het belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt met je lichaam. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf.

 

Deskundig advies

Tijdens de informatieavond geeft Lennard de Leeuw, fysiotherapeut en speciaal opgeleide In Balanstrainer, u informatie over valrisico’s en wat u kunt doen om te voorkomen dat u valt. Ook zal de diëtiste aanwezig zijn om u te vertellen over de rol van voeding en wat het risico van ondervoeding is op vallen. Tevens krijgt u informatie over de valpreventiecursus In Balans. Er worden ook enkele oefeningen gedaan om u kennis te laten maken met deze In Balans training. Met de In Balans training kun je een flinke verbetering van spierkracht en evenwicht bereiken. Daarmee wordt de kans om te vallen kleiner. Deelname aan In Balans maakt dat je letterlijk steviger in de schoenen staat. Bovendien verbetert je algehele conditie. De deelname aan de avond is gratis. Vragen of aanmelden voor de informatieavond? Bel gerust naar Gezondheidscentrum Rollepaal 0523-611283 .