Lutten deelt punten met Nieuwleusen

Lutten/Nieuwleusen - Op voorhand was de wedstrijd tussen Nieuwleusen en SC Lutten een wedstrijd waar altijd wel wat bijzonders gebeurd. Verrassingen uit verleden, waar SC Lutten altijd wel iets uit de toverhoed wist te halen. Zaterdag lukte dat mondjesmaat. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. De wedstrijd liep dan ook uit op een puntendeling.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd was er eerst een indrukwekkend afscheid (in memoriam):  Er werd stilgestaan bij het overlijden van erelid Jan Pasman, die op de leeftijd van 53 jaar was  overleden. Natuurlijk veel te jong voor deze verenigingsman in hart en nieren van de thuisclub SV Nieuwleusen.

Nadat de scheidsrechter het fluitsignaal had gegeven, kwam de eerste verassing snel boven. Gelijk bij de eerste aanval van Lutten brigade was het raak. De bal werd op het middenveld veroverd door prima storend werk. Met een splijtende pass door het centrum kwam Fons Veltink oog in oog met de doelman, een perfecte lob en zo stond het na twee minuten voetbal: 0-1

In de openingsfase bleef Sc Lutten zeer gevaarlijk door prima counter voetbal. Het had in de 8e min. zo maar weer raak kunnen zijn. De bal kwam via de vleugel over links bij Nick Weekamp, deze gaf een prima voorzet ,die rakelings gemist werd door Ronald Kosse. De koek was nog niet op, want bij de volgende verrassende snelle aanval van Lutten werd er een prachtige steekpass gegeven door Ewout Altena, die wist Ronald Kosse goed op  waarde in te schatten en hij bracht Lutten in de 18e min. op een verrassende  0 – 2.

Sv Nieuwleusen was van slag door deze snelle achterstand, maar kwam geleidelijk beter in de wedstrijd, en Lutten moest een stap terug doen, maar bleef op de counter loeren.

Nieuwleusen vocht zich verbeten naar voren en de kansen kwamen.  In de 35e minuut was een gevaarlijk afstandsschot  een voorbode.  De oranje hemden kwamen uit het niets op een de aansluitingstreffer. In de 40e min. kwam een verdwaalde voorzet op de hak van de schoen van de spits,  waarbij doelman Lars Mulder naar voren stapte om het doelgebied kleiner te maken: het leer vloog pardoes verrassend binnen.

Een hete 2e helft stonden de zwartwitten te wachten op een koud sportpark. Een energiek  Nieuwleusen kwam goed uit de startblokken, maar wist zich geen echte doelrijpe kansen te creëren, tot de 16mtr en dan stokte het.  Lutten bleef stug verdedigen met af en toe een gevaarlijke uitval, wat in de 56 min. zomaar tot een doelpunt had kunnen leiden als Fons Veltink de bal iets beter had kunnen controleren.

De druk werd groter op het Lutten doel, en het kon niet uitblijven! In de 70e minuut een strakke voorzet in het Lutter doelgebied  en een geweldige kopbal leidde de 2 – 2 in. Doelman Mulder was kansloos.

Hierna zakte de wedstrijd in. Beide teams hadden veel energie verbruikt. De gelijke stand bleef staan op het scorebord, een uitslag, waar beide clubs zich wel in konden vinden.