Wedstrijd voortijdig beëindigd

Gramsbergen - Al goed eind goed was zaterdag niet van toepassing in de wedstrijd tussen Elim en Gramsbergen. Het duel werd na 75 minuten beëindigd door een zeer ernstige blessure van Gramsbergen aanvaller Jorian Wubs. In de loop van de avond werd bekend dat zijn enkel uit de kom was en zijn kuitbeen gebroken. Scheidrechter van dienst Wiersema besloot in overleg de wedstrijd te staken.

Gramsbergen trof het eerste kwartier een hardwerkende tegenstander die loerde op dat ene kansje. Het spel viel in dit eerste kwart beide kanten op en dat resulteerde in wat doelkansen in de 6e minuut voor Elim en in de 13e minuut voor Gramsbergen, maar bij beide situaties waren de keepers Kosters en Padding de winnaar. Gramsbergen trok daarna het initiatief naar zich toe en kon naar hartenlust aanvallen maar vond nog steeds keeper Alex Padding op zijn weg. Ook Elim werkte hard en deed een paar keer van zich spreken. Het vele aanwezige publiek moest echter wachten tot de 29e minuut op het eerste doelpunt. Het was Jorian Wubs die van af de 16 meter na een goede aanval en inzet de paal trof. De terugkaatsende bal was daarna een prooi voor David Houtman die onhoudbaar raak schoot voor de verdiende 0-1 voorsprong. In de 31e minuut stond Jorian Wubs weer aan de basis van het volgende doelpunt. Met een perfecte voorzet op maat bereikte hij bij de 2e paal de inlopende Roy Seinen, die met een fraaie snoekduik koppend tekende voor de 0-2. Gramsbergen bleef de bovenliggende partij en kreeg meerde kansen op een hoge score, maar de juiste richting was er even niet of de verdediging van Elim greep op het laatste moment in. Ook paal en lat voorkwamen een paar keer een grotere voorsprong voor Gramsbergen. Met een beetje hulp van die verdediging viel toch de 0-3, Roy Seinen kreeg de bal van verdediger Boertien in de 42e minuut op een presenteerblaadje aangeboden en die kans moet je hem niet laten. Onhoudbaar voor keeper Padding verdwijnt de bal in het net. Op slag van rust verdraaide dezelfde Padding bij een uittrap zijn knie en dat is voor hem einde wedstrijd. 

Bedenkelijk niveau

 

Na rust pakt Gramsbergen de wedstrijd niet goed op en dat geeft Elim wat meer lucht om aan te vallen. Gramsbergen moet alle zeilen bijzetten om geen tegentreffer te incasseren en maakt zo nu en dan zelf gebruik van de geboden ruimte om het vijandelijke doel te zoeken. Kansen voor Seinen en Houtman worden niet verzilverd en voetballend zakt het naar een bedenkelijk niveau ten opzichte van de eerste helft. De lange peren naar voren van Elim hadden nog geen effect opgeleverd, maar in de 72e minuut viel er eindelijk eentje goed en dat betekende de aansluitingstreffer door Wesly Boertien. Na wat schermutselingen die scheidrechter Wiersma onbestraft liet was het in de 74e minuut einde verhaal voor Jorian Wubs en de wedstrijd. Met een snoeiharde tackle van achteren werd de aanvaller neergesabeld en bleef kermend van de pijn liggen, aan de reactie van de spelers van Gramsbergen was te zien dat de kwetsuur ernstig was. Alle hulptroepen werden ingeschakeld en het wachten was op de ambulance.  

Emoties lopen hoog op

 

Gevoetbald werd er niet meer, maar de emoties liepen langs de lijn en in het veld hoog op. Typisch een gevalletje van actie en reactie overgoten met een dosis emotie. Was de wedstrijd uitgespeeld en de uitslag was 1-3 gebleven, dan had Gramsbergen in punten bovenaan gestaan samen met DZOH.