Sterke collectieve zege Zuidwolde

Zuidwolde Sinds mensenheugenis boekte een hardwerkend Zuidwolde een historische 2-0 overwinning op naaste buur Dedemsvaart. Het was al 30 jaar geleden dat Zuidwolde een treffen met de buren uit Dedemsvaart won. Lang bleef de stand 1-0 , waardoor Dedemsvaart bleef geloven in een beter resultaat. De 2-0 van Frans Capellen in de 65e minuut was uiteindelijk beslissend voor de overwinning van Zuidwolde. Soeverein werd de 2-0 overwinning over de streep getrokken. Een verdiende overwinning voor de roodzwarten.

Treffen Steven Berghuis

Na een langdurige blessureperiode stond Steven Berghuis deze zondag voor het eerst dit seizoen in de basis van de hoofdmacht van Zuidwolde. Juist hij scoorde in de 29e minuut de belangrijke 1-0 voor Zuidwolde. Aan de basis van die goal stond met name Frans Capellen. Over de flank speelde hij zich uitstekend vrij, waarna zijn sublieme assist precies tussen twee verdedigers van Dedemsvaart viel. Juist daar stond Steven Berghuis, waarna zijn inzet doelman Raymon Slot te machtig was (1-0). Gerust werd met een 1-0 stand.

Sterke start Dedemsvaart in tweede helft

Dedemsvaart kende een sterke start van de tweede helft. Bijna vanaf de aftrap legde Reamon Knol vanaf ongeveer vijfentwintig meter de 1-1 binnen. Doelman Sjors van der Weide had echter een geweldige redding op de harde pegel van Knol. Ook via Mick Kuilder kreeg Dedemsvaart rond het eerste uur nog een prima mogelijkheid om te scoren. Zuidwolde kwam het eerste kwartier na de thee uiteindelijk goed door.

Frans Capellen scoort beslissende goal

Het breekpunt in de wedstrijd vond plaats in de 65e minuut. Allereerst had Zuidwolde-doelman Sjors van der Weide een prima redding, waarna zijn vervolguittrap op het hoofd belandde van Ouren Nikkels. Diens doorkopbal kwam vervolgens achter de defensie van Dedemsvaart, waarna de rappe Frans Capellen iedereen te vlug af was. Uiteindelijk omspeelde hij de doelman van Dedemsvaart en knalde keurig de 2-0 op het scorebord. In de slotfase kwam de overwinning van Zuidwolde niet meer in gevaar en uiteindelijk was de historische 2-0 overwinning van Zuidwolde dik verdiend te noemen.

Man van de wedstrijd: team Zuidwolde

Bert Brontsema