Mariënberg ontmoet Bruchterveld

Mariënberg - Komende zaterdag is VV Mariënberg op het Westerpark in Beerzerveld gastheer voor Voetbalvereniging Bruchterveld.

Bruchterveld toont deze competitie tomeloze inzet, maar deze wordt negen van de tien keer niet beloond met de broodnodige punt(en). Ze vechten als leeuwen en het is uitermate lastig om van ze te winnen. Dat beaamde Martijn Berger, trainer van OZC, zelfs vorige week nog toen zijn team OZC maar nipt met 0-1 won, zij het met samengeknepen billen stijf tegen elkaar aan.

Het heilige vuur is zeker aanwezig bij Bruchterveld maar blijkbaar ontbreekt de steekvlam zoals het al eens treffend werd verhaald. Wel de complimenten maar niet de punten. Het overkwam Bruchterveld dit seizoen al regelmatig, tot vervelends toe. Ze bivakkeren voorlopig hierdoor op de 13e stek. 2 winstpartijen en zeven keer reeds kopje onder.  

Voor de wedstrijd Marienberg-Bruchterveld moeten wij terug tot 8 maart 2003. Op die zaterdag speelde Mariënberg namelijk in competitieverband voor het laatst tegen de heren van de gestampte pot uut Bruchterveld. Het werd een bloedeloos gelijkspel Een duidelijke Frits van Turenhout uitslag, 0-0.

 Vorig seizoen promoveerde het Bruchterveld van oud-voorzitter Henk Reinders via de nacompetitie in en tegen Zalk naar de 3e klasse.

Tot de winterstop staan er voor Mariënberg alleen nog maar streekderby’s op het voetbalmenu. Welgeteld 3 in totaal. Zaterdag duzz de Wester-Noppen Derby tegen Bruchterveld. Zaterdag 7 december de onvervalste kanaalderby in Banthum en de laatste wedstrijd van 2019 speelt Mariënberg thuis tegen OZC (14 december) in de Ommer- of Vechtdalderby.

Devprognose voor komende zaterdag is een 3-1 overwinning voor Mariënberg volgens voetbalverslaggever Alfred Dorgelo. Het duel begint om 14.30 uur.