Gert Brink blijft fier aan kop

Hardenberg - Koploper Gert Brink in de AD&M-damcompetitie bij Damclub Hardenberg kruiste in de twaalfde ronde de degens met Gerben Overweg. Deze laatste had de twijfelachtige eer de lijstaanvoerder de eerste nederlaag toe te brengen. Zover kwam het niet, want al na acht zetten sloeg de vlam in de pan en haalde Brink een dam. Gedesillusioneerd gaf Overweg zich gewonnen.

 

De strijd tussen de nummers  twee en drie, de clubleden Huisman en Veltink, kende ook al een vlotte voorsprong voor Veltink. Een flinke misser van Huisman leverde Veltink een schijf op. In het eindspel wilde Veltink een afruil spelen, maar overzag dat Huisman zijn schijf kon terugwinnen. Remise derhalve.

Herjan Overweg kwam uit tegen Evert Rolleman, en kreeg langzaam maar zeker het beste van het spel. Het leek erop dat Rolleman het tij kon keren, maar witspeler kwam met sterk spel terug, en wist de partij in zijn voordeel te beslissen. Door de winst rukte hij op naar de vierde plaats.

Egbert Reiling maakte zijn fout uit de eerste ronde weer goed, door nu vol voor de winst te gaan. Tegenspeler Tony Gerritsen kwam een schijf achter, en kwam in een nadelig eindspel terecht. Reiling is nog in de race voor een plaats bij de eerste vier, waarna er gesplitst zal worden in twee groepen.

Stand:  1 Brink 9-25;  2 Huisman 11-23;  3 Veltink 11-21;  4 H.Overweg 10-15;  5 G. Overweg 9-12;  6 Reiling 9-11;  7 Gerritsen 12-5 en 8 Rolleman 11-3.

De dertiende ronde wordt gespeeld op 2 december 2019 in  gebouw De Esch' in Heemse.