Leerlingen bezoeken Chocolate Factory

De Krim - Achttien leerlingen van De Klimop in De Krim hebben samen met een aantal juffen en moeders een bezoek gebracht aan 'Home Made Chocolate' in Coevorden om te kijken of ze zelf chocoladeletters konden maken. Het werd een lekker uitstapje.

In The Chcolate Factory werden plastic schorten en haarnetjes uitgedeeld. Er werd uitgelegd dat hygiëne erg belangrijk is. Dus… allemaal even handen wassen en toen aan de slag. Wat is er veel te zien. Vier machines met vloeibare chocolade en een 14 meter lange koeltunnel. De werknemers namen de tijd voor de leerlingen om uit te leggen hoe de machines werken. 'Ik had niet gedacht dat het allemaal zo werkte met chocolade', vertelt Kyan uit groep 6.

Aan een lange tafel kregen de kinderen allemaal een doosje. Daar werd de letter door middel van een spuitzak in gemaakt. Tijd om te versieren.  Er lagen chocolaatjes in de vorm van sint en piet, spekjes en gekleurde snoepjes klaar om te gebruiken. Wat een feest en wat een heerlijkheid. 'Dit is toch super om deze leuke dingen te doen in ons laatste schooljaar voordat de school sluit ', vertelt de moeder van Bente. Met de geur van chocolade in de neus en een chocoladeletter rijker vertrokken de 18 leerlingen en hun begeleiding weer naar De Krim.