Mariënberg verslaat Bruchterveld nipt

Mariënberg - De toeschouwers zagen zaterdag op het Westerpark in Beerzerveld een spannende pot voetbal tussen Mariënberg en Bruchterveld. Het werd uiteindelijk 4-3 voor de thuisploeg. ​De thuisploeg leidde soeverein met 2-0 toen de 75e minuut aanbrak. Een speler van Bruchterveld brak door en even later opnieuw, waardoor Bruchterveld in de 78e minuut ineens op gelijke hoogte stond met Mariënberg.

​De thuisploeg leidde soeverein met 2-0 toen de 75e minuut aanbrak. Een speler van Bruchterveld brak door en even later opnieuw. Binnen drie minuten was Bruchterveld op gelijke hoogte gekomen (2-2), de eerste door slecht en knullig uitverdedigen, de gelijkmaker was er een van 24-karaat. Bruchterveld rook het roodzwarte bloed terwijl ondertussen de spelers van Mariënberg de wonden aan het likken waren.

Trainer Niels van ’t Hoog van Mariënberg reageerde meteen en bracht twee verse krachten binnen de lijnen, waaronder Kevin Bolks wat niet veel later een gouden greep zou blijken te zijn. Terwijl het publiek vreesde voor een derde Bruchterveldse goal liep het allemaal een beetje anders…In de 82e minuut schoot meneer Kevin Bolks met een verdekt hard schot de 3-2 binnen.

Kat in de bakkie dacht het publiek. Weer was het André Plaggenmars die de prachtige assist verzorgde. Dat deed de lange aanvaller deze middag zelfs drie keer.

Echter Bruchterveld was een kat met wel negen levens….Ze leken verslagen, maar de ploeg van de sympathieke trainer Arjan Keuken worstelde en kwam weer boven.  Meteen na de aftrap kwamen ze andermaal langszij (3-3), notabene in dezelfde minuut waar iedereen dacht dat Bolks Mariënberg naar de 3-2 zege had geschoten.

Het venijn zat ‘m duidelijk in de staart, want vlak voor tijd was het opnieuw Kevin Bolks die het Westerpark bijkans liet ontploffen. Op randje buitenspel, mocht hij frank en vrij opstomen naar het doel van Wouter Huisjes en schoof de uiteindelijke 4-3 onder het imposante lichaam door.

De eerste helft was het voetbal ver beneden alle peil. Mariënberg kwam dan wel op een 1-0 voorsprong door Ryan Buitenhuis, maar best was het allemaal niet wat de 22 acteurs onder leiding van de heer Jaap Siertsema uit Ommen op de mat legden

In de eerste helft maakte Mariënberg  tevens de 2-0, maar die werd later op advies van de grensrechter van Bruchterveld toch afgekeurd.

Na rust ontsnapte Mariënberg meteen aan de gelijkmaker doordat, een spelerde bal nog voor de doellijn gelukkig weg wist te schieten. Hierna had Mariënberg de kans om de 2-0 aan te tekenen, maar zij faalde. Het bleek uitstel voor Bruchterveld. In de 47e minuut verdubbelde Erjan Lamberink alsnog de score (2-0) Echter verzuimden de voorwaartsen hierna om de score uit te breiden. Enkele goede mogelijkheden werden onbenut gelaten.

Na negentig minuten spektakel, vooral in het tweede helft, bleef Mariënberg toch aan de goede kant van de score zitten.Een zwaar bevochten overwinning werd daarna uitgebreid gevierd.