Windmolens staan Sinterklaas in de weg

Dedemsvaart - Voor de 74e keer hebben Sint en Pieten zaterdag een bezoek gebracht aan Buurtvereniging Hoofdvaart-West. Het scheelde echter niet veel of de Goedheiligman had het feestje van de buurtvereniging gemist, want de windmolens vormden een sta-in-de-weg. De spanning was dan ook om te snijden rond zijn aankomst.

Het is een traditie van de buurtvereniging om al sinds de oprichting elk jaar een sinterklaasfeest te organiseren voor de kinderen van de leden.Ook dit jaar waren de kinderen van drie tot en met zeven jaar aanwezig om het feest te vieren, waarbij ze in de afgelopen week persoonlijk een bericht van de Sint hadden ontvangen over het vervoersmiddel wat er was geregeld.

Windmolens staan in de weg

Geen boot, trein, of paard, maar met een echte luchtballon zou de goedheiligman met zijn pieten arriveren bij "het kruispunt, aan de Hoofdvaart. Er was een grote plek afgezet waar de ballon kon landen rond 15:00 uur,  echter belde de Sint al van te voren dat een landing niet makkelijk zou worden, en de hoge windmolens waren een belemmering om aan de Hoofdvaart te komen. Dit leverde de nodige spanning op, hij zou toch wel komen dit jaar ?

Gelukkig was er een behulpzame boer in de buurt van de landing, deze bracht de Sint met zijn pieten toch nog op tijd bij de kinderen. De Sint had voor elk kind tijd om een praatje te maken, waarbij ze met flinke handen vol pepernoten werden beloond.Toen een ieder was geweest wilden de pieten er weer vandoor, echter namen ze daarbij ook een volle zak met cadeaus mee. Gelukkig haalden de kinderen de pieten weer terug waarna het uitdelen kon beginnen, elk kind kreeg een prachtig cadeau mee naar huis. Zingend werden de Sint en zijn pieten bedankt en uitgezwaaid.