Oegema Transport blij met tunnel Balkbrug

Dedemsvaart - Een aantal statenleden van de VVD heeft een bezoek gebracht aan Oegema Transport in Dedemsvaart, één van de grootste werkgevers van Overijssel.

Aanleiding was de verbetering van de wegen N340 en N377, waar Provinciale Staten onlangs een besluit over heeft genomen. Directeuren Sibbele en Gerlof Oegema toonden zich niet ontevreden over de plannen.

Oegema Transport is een familiebedrijf dat is opgericht in 1919, en dat in 1931 voor drieduizend gulden zijn eerst vrachtwagen aanschafte. Vanaf 1999 opereert het bedrijf onder leiding van Sibbele en Gerlof Oegema. Het wagenpark is ondertussen uitgegroeid naar tweehonderd exemplaren. Er werken bijna vierhonderd mensen. In januari is een vestiging geopend in Culemborg, het streven is om eind 2014 van daaruit met vijftien vrachtauto’s te werken.

Bezorgdheid over milieuzones

De directie is niet ontevreden over de versoberde uitvoering N340/ N377. De belangrijkste uitgangspunten blijven voor hen doorstroming en veiligheid, en die zijn nu gegarandeerd. Ze zijn verder blij met de tunnel in Balkbrug, die conform de motie-Pieper wordt aangelegd en ook de leefbaarheid een stimulans geeft.

Wel zijn er zorgen over de vele regels waar het bedrijf tegenaan loopt. Veel steden hebben verschillende regels als het bijvoorbeeld gaat om milieuzones. In het buitenland wordt veel tol geheven, waardoor de chauffeur allemaal verschillende tolkastjes op de voorruit moet hebben, wat het zicht en dus de veiligheid niet bevordert.

De VVD begrijpt deze zorgen. 'Ondernemers als Oegema zouden juist alle ruimte moeten krijgen om te doen waar ze goed in zijn: ondernemen. De statenleden zullen zich waar zij maar kunnen inspannen om de regeldruk te verminderen', aldus de partij.