Bedrijven willen aanleg noordelijke variant N340

Dedemsvaart - Ondernemers in de regio Hardenberg zouden graag zien dat de zogenoemde noordelijke variant van de N340 wordt aangelegd. Dat liet Gerrit Schipper, de voorzitter van Plaatselijk Belang Dedemsvaart tijdens een bijeenkomst in Zwolle weten.

Zo zou transportbedrijf Oegema uit Dedemsvaart overwegen een deel van het bedrijf te verplaatsen naar elders in Nederland, wanneer de verbinding tussen de regio Hardenberg en Zwolle niet flink verbeterd wordt.

Op het provinciehuis waren woensdagmiddag meer vertegenwoordigers die een pleidooi hielden voor de noordelijke variant, waaronder Plaatselijke Belang Balkbrug.

Landbouworganisatie LTO-Noord is tegen de noordelijke variant vanwege de gevolgen voor de boeren in het landbouwgebied. Ook bewoners van Witharen pleitten in het provinciehuis tegen de noordelijke variant.

Politiek bang voor onrust

Op dit moment is het plan om het huidige tracé van de N340 flink te verbeteren en is de noordelijke variant niet in beeld. Ook lijken de meeste politieke partijen geen behoefte te hebben om die discussie weer te openen, vooral ook vanwege de onrust die dat met zich meebrengt in het gebied.

Lees ook: PB Balkbrug schrikt van nieuwe cijfers Noordelijke Variant