Pintermannen maken feest op Prinsenbal

Dedemsvaart - Beheerder Berrie Lammers van De Baron, Douwe Hoekstra en Sander van Zijl traden zaterdag als `De Pintermannen' voor het eerst op tijdens het Prinsenbal van carnavalsvereniging De Venekloeten. Het trio zong het dak eraf.

‘Een echte Venekloete, die weet wel hoe het moet. Het carnaval ja, dat zit ons in het bloed.’ Terwijl de Pintermannen hun carnavalsnummer ten gehore brachten, zongen, hosten en dansten de naar schatting tweehonderd bezoekers van het Prinsenbal zaterdag volop mee.

Eerder op de avond al hadden onder meer dansmariekes een kleurrijke show ten beste gegeven. ‘Ik geef een rondje’ van de Pintermannen werd even voor het nieuwe jaar opgenomen. ‘Als grapje, wat ondertussen behoorlijk uit de hand gaat lopen’, lacht Berrie Lammers.

De single is onder meer te koop en carnavalswinkel ‘t Kloetje en het nummer is regelmatig te horen op onder meer TV Oranje. ‘We hebben niet de illusie dat het een grote hit gaat worden. Ik ben ook geen groot zanger, maar het was ontzettend leuk om te doen’, aldus Lammers en, zoals de tekst uit het lied wil: eens per jaar zo’n feestje, dat kan toch echt geen kwaad.