'Moeder van Schrijvercollectief krijgt eerste exemplaar van Verder'

Hardenberg - Met de presentatie van haar gezamenlijke verhalenbundel Verder, verhalen in het Vechtdal heeft het Schrijverscollectief Hardenberg vrijdagavond, in het bijzijn van een select gezelschap genodigden, zijn eerste verjaardag gevierd.

Bij die gelegenheid werd het eerste exemplaar van de verhalenbundel overhandigd aan Iena Redeker 'de moeder van het Schrijverscollectief,' aldus Michel Oskam.

Het was Iena Redeker die Michel Oskam en schrijfster Thea Uri uit Dedemsvaart eind 2014 bij elkaar bracht, nadat Oskam tegenover haar de mogelijkheid van een Schrijverscollectief had geopperd.

Vijf schrijvers

Na de officiële start in maart 2015 met twee personen is het Collectief inmiddels gegroeid met vijf schrijvers.  Het Collectief wordt momenteel gevormd door Michel Oskam, Geja Leever, Janko Ekkel, Margret Ester, Marjan van der Raad, Andrej Andruchov en Thea Uri.  

Zij hebben allemaal een bijdrage geleverd aan de eerste verhalenbundel met verhalen en gedichten variërend van 'enge story's tot lieflijke sprookjes,' licht Oskam de inhoud van het boekje toe, dat vandaag voor het grote publiek gepresenteerd wordt tijdens het festival Oeverloos Genieten bij het haventje in het centrum van Hardenberg tussen 16.00 en 21.00 uur.

Het Schrijvers Collectief heeft zaken van meet af aan voortvarend opgepakt en heeft in haar jonge bestaan al tal van activiteiten ontplooid, waaronder de organisatie van een boekendiner.

Tekst voor waterkering

Zo kreeg het Collectief onder meer opdracht van de gemeente Hardenberg om een tekst te maken voor de waterkering bij de fietstunnel met betrekking tot de aanleg van het Vechtpark. Vooruitlopend op de opening van het gehele Vechtpark in september wordt de waterkering bij de fietstunnel op 25 juni officieel geopend.