Gemeente Ommen krijgt kraanwatertappunt

Ommen - Ilse Bremmer uit de gemeente Ommen heeft meegedaan aan een selfie-actie van drinkwaterbedrijf Vitens en zo voor de gemeente een openbaar tappunt voor drinkwater gewonnen.

Drinkwaterbedrijf Vitens bestaat tien jaar in haar huidige vorm en viert dit door honderd kraanwatertappunten weg te geven. Door middel van een wedstrijd kan iedereen kans maken op een tappunt.

Om het tappunt te winnen kunnen deelnemers een selfie met kraanwater insturen die ze hebben gemaakt op een festival, in een café of restaurant. Op www.kraanwaterkaart.nl kunnen deelnemers de selfie uploaden. Ilse Bremmer uit de gemeente Ommen heeft dat gedaan. Het tappunt wordt voorzien van de naam van de winnaar en de gemeente.

Lekker en gezond

Veel Nederlanders hebben nog schroom om buitenshuis om kraanwater te vragen. Met deze actie hoopt Vitens de kraanwatervraag en daarmee ook het kraanwateraanbod van horeca en festivals op een positieve manier te stimuleren. Als we allemaal om kraanwater durven vragen, wordt het vanzelf normaal. Kraanwater wordt gewonnen uit lokale bronnen en is duurzaam, lekker en gezond.
 
De actie is onderdeel van de meerjarige ‘Kraanwater Graag' campagne waarmee Vitens iedereen bewust willen maken van de waarde van het kraanwater.

Voor meer informatie over de selfieactie kijk op www.kraanwaterkaart.nl. Ook inwoners uit de gemeente Ommen kunnen nog steeds deelnemen aan de wedstrijd en selfies opsturen.