Balkbrug huldigt Olympisch medaillewinnaar Arnoud Nijhuis

Balkbrug – De inwoners van Balkbrug zijn trots op hun Olympische held, Arnoud Nijhuis. De wielrenner heeft tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro Brazilië een zilveren en een bronzen medaille gewonnen.

De prestaties werden in Balkbrug en wijde omgeving nauwlettend gevolgd. ‘Ik heb een klein berichtje op Infobrug gezet’, zegt Ronald Folders, voorzitter Plaatselijk Belang Balkbrug tegen Arnoud Nijhuis, ‘en dat werd zo’n achtduizend keer bekeken. Het zegt veel over de manier waarop men in het dorp mee heeft geleefd met jouw wedstrijden.’

Arnoud werd zaterdagmiddag van huis opgehaald door heel veel dorpsgenoten. De meeste waren op de racefiets of mountainbike gekomen, anderen op de gewone stadsfiets. Arnoud mocht met zijn ouders plaatsnemen in een open wagen en werd in een ware rondtocht door het dorp gereden, op de voet gevolgd door de fietsende dorpsgenoten. Er werd ook een bezoek gebracht aan sporthal De Balk waar op dat moment het dames 1 team van Set-up Balkbrug een wedstrijd moest spelen. Het team heeft zich vanaf het eerste moment ingezet om Arnoud te helpen zijn droom waar te maken in Rio. Buiten de sporthal stonden de dames al op Nijhuis te wachten en zij gaven hem een welverdiend applaus.

Op naar Paralympics 2020

Terug in de Boslaan werd Arnoud op de platte wagen getrokken en kreeg hij van speaker HJ Kuiper de microfoon in handen. ‘Ik wil iedereen enorm bedanken voor zijn of haar steun. Ik vind het geweldig’, zegt de beduusde topsporter. ‘Het was maar de vraag of Arnoud ooit zou kunnen lopen’, zegt HJ, ‘en dan moet je nu zien wat voor een prestatie hij heeft neergezet in Rio.’ En weer volgde er een groot applaus. Nijhuis heeft inmiddels zijn nieuwe ambitie uitgesproken. Hij wil deelnemen aan de Paralympische Spelen van 2020. Deze vinden dan in Tokyo Japan plaats. Hiervoor is het niet alleen noodzakelijk dat hij zelf de komende jaren weer alles opzij zet voor zijn sport, maar ook dat er voldoende financiële steun is. Op de kar wordt een grote melkbus gezet voor de spontane giften.

Ook Plaatselijk Belang en de Gemeente Hardenberg, bij monde van wethouder Douwe Prinsse, deden een bijdrage. De Tour en Trim Club Balkbrug, waar Arnoud lid van is, gaf de totale opbrengst van de Rabobank Clubkas Campagne aan de Stichting Arnoud Nijhuis. ‘We zijn met elkaar trots op Arnoud’, zo verwoordt speaker HJ de gevoelens van de inwoners van Balkbrug.