Margret Ester: 'Angst voert lezer mee in het verhaal'

Gramsbergen - 'Hij blijft lang weg, maar ach, Janet weet dat hij wel weer tevoorschijn komt. In een rustig tempo fietst ze door. Zo luidt een fragment uit een van zestien verhalen, die gebundeld zijn in het bijna 230 pagina's tellend boek 'Angst'.

Het boek, geschreven door Margret Ester, volgt op de debuutroman 'De Overwinning', die in 2012 is verschenen. Dat boek maakt duidelijk wat je met een beperking nog kunt doen en dat iemand, ondanks een beperking, nog steeds dezelfde persoon is. De Gramsbergse, die zelf met een beperking leeft, heeft daarvoor voornamelijk geput uit eigen ervaring.

Schrijfster put uit eigen beleving

In haar tweede boek 'Angst', met als ondertitel spanning, misdaad, avontuur en romantiek laat ze een heel andere kant van zichzelf zien. Die verhalen zijn voornamelijk gebaseerd op mijn eigen fantasie. Soms wel gebaseerd op gevoelens die ik zelf heb beleefd,'  licht Ester haar tweede boek toe, die er gauw aan toevoegt dat ze gelukkig geen moord heeft meegemaakt, zoals ook in de bundel wordt beschreven.

'Het is vooral qua sfeer dat ik uit eigen beleving heb kunnen putten,' lacht de Gramsbergse. Volgens Ester zit in alle verhalen wel veel spanning. 'De lezer wordt er echt in meegevoerd.' 

Schrijfster signeert boeken

De feestelijke presentatie van 'Angst' vindt op woensdag 16 november plaats bij De Mommeriete, dat een rol speelt in een historisch verhaal dat is opgenomen in een tweeluik dat tijdens de boekpresentatie ook wordt gepresenteerd. 

De feestelijke presentatie wordt omlijst met muziek van 'Koffers' en begint om 19.45 uur. Uiteraard is het boek bij die gelegenheid te koop en wordt een gekocht exemplaar persoonlijk gesigneerd door de auteur.

Margret Ester, die schrijven naar eigen zeggen altijd al leuk vond, maar er echt mee aan de slag ging toen ze niet meer fulltime kon werken,  sluit niet uit dat er ooit ook een derde boek komt. Zo ja, dan wil ze wel in het genre van 'Angst' verder. Daarnaast legt ze al jaren verhalen vast, die ze met haar hond Branco beleeft met de bedoeling om die ook ooit nog eens te bundelen.