Jubilarissen sieren opening vogelshow De Gieteling

Dedemsvaart - De tentoonstelling van vogelvereniging De Gieteling is donderdag geopend. In het clubgebouw van de postduivenvereniging aan de Latyrusstraat 16 is vandaag en morgen te zien wat er het afgelopen kweekseizoen zoal uit het ei is gekropen.

Tijdens de opening zijn er nog drie leden gefeliciteerd met hun jubileum Dhr. J. Boertjes en Dhr. P. Haarman, beiden zijn 40 jaar lid van de Nederlandse bond van vogelliefhebbers en ook Dhr. W. v.d. Enk die 25 jaar lid van de Nederlandse bond van vogelliefhebbers is. Ze werden alle drie verblijd met een mooi speldje beschikbaar gesteld door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

Kampioenen

De kampioen vogel bij de kleur kanaries ongepigmenteerd was van de heer C. J. Ehlers met een Lipochroom Rood intensief en 91 punten. Zo werd de heer  W. v.d. Enk kampioen bij de gepigmenteerde kanaries met een Melanine Agaatopaal wit en 92 punten. De kampioen bij de Australische en Afrikaanse prachtvinken ging naar de heer A. Smit met een witstuit diamantduif en 92 punten.

De heer J. Boertjes werd bij de grasparkieten kampioen met lutino grasparkiet en 93 punten. In de hoofdgroep van de grote parkieten werd de heer J. v.d. Heyden kampioen met een groene wildkleur Catharinaparkiet en 93 punten. De jeugd kampioen ging naar J. Smit met een Zilverbekje wildkleur en een mooi aantal punten van 91.

Bondsmedailles en bondskruis

Het bondskruis die elk jaar in een andere hoofdgroep valt is dit jaar naar de grasparkieten gegaan en werd uitgereikt aan Dhr. J. Boertjes. Zo werden ook 4 door de bond beschikbaar gestelde bondsmedailles uit gedeeld aan C. J. Ehlers, W. v.d. Enk, J. Smit en W.J. Wibiër.

Ook werden er aanmoedigingsbekers uitgereikt voor diegene die voor het eerst vogels ingezonden had met een eigen kweeknummer deze ging naar W. Bouwhuis met een Agapornis fisheri groen van 86 punten en bij de jeugd naar J. Smit met een zilverbekje van 91 punten waarbij aangetekend dat aanmoediging qua puntenaantal voor deze vogel eigenlijk niet nodig is.

Verder was er nog een beker voor de aangewezen vogel die door de eigenaar bij het inbrengen van de vogels word aangewezen waarvan hij/zij denkt de meeste punten te krijgen van de keurmeester, deze ging naar J. v.d. Heyden.

Clubkampioen werd de heer W. v.d. Enk na de door telling van de punten van de 5 beste vogels per inzender met een totaal van 456 punten wat hem een zak vogelzaad op leverde, gesponsord door een plaatselijke sponsor.

Wisselbeker

De wisselbeker, de wijlen J.A. Pothof bokaal, werd uitgereikt aan de heer J. Boertjes die hem een jaar in zijn bezit mag houden.