De Gieteling opent tentoonstelling met huldiging van kampioenen

Dedemsvaart – Jan Boertjes is voor de derde keer clubkampioen geworden bij vogelvereniging De Gieteling. De wijlen J.A. Pothofbokaal werd hem donderdag bij de opening van de tentoonstelling uitgereikt.

Boertjes heeft bij de tentoonstelling de vijf beste vogels. Hij scoorde een puntentotaal van 463, wat hem naast de kampioensbokaal een zak vogelzaad opleverde. Naast de prijs voor de clubkampioen werden nog tal van andere prijzen uitgereikt.

 

De kampioensvogel bij de kleurkanaries ongepigmenteerd was van C. Ehlers. W. van den Enk werd kampioen bij de gepigmenteerde kanaries. De kampioen bij de Australische en Afrikaanse pracht vinken ging naar de T Kleinman. Jan Boertjes werd kampioen in de categorie grasparkieten. In de hoofdgroep van de grote parkieten werd J. van der Heyden kampioen.

Het bondskruis werd dit jaar uitgereikt in de categorie grote parkieten aan J. van der Heyden. Ook werden bondsmedailles uitgereikt aan C Ehlers, W. van der Enk, J Jut en S. Stoeten.

T. Kleinman, die dit jaar voor het eerst vogels inzond voor de tentoonstelling kreeg een aanmoedigingsbeker. Verder was er nog een beker voor de aangewezen vogel. Deze beker werd uitgereikt aan G. Kluin.

Kom kijken!

Volgelvereniging De Gieteling houdt tot en met zaterdag een tentoonstelling in het duivengebouw aan de Lathyrusstraat 16. Donderdagavond werd de tentoonstelling geopend door voorzitter Willem Wibiër. Hij bedankte met name alle leden en sponsoren voor hun bijdrage, waardoor de tentoonstelling mogelijk is gemaakt.

De vogeltentoonstelling is vandaag te bezichtigen tussen 13.00 en 22.00 uur. Zaterdag 11 november is de tentoonstelling geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.