Gemeente Hardenberg reageert niet in media op aanval van Ommen

Hardenberg - De gemeente Hardenberg gaat niet in het openbaar reageren op de aanval van buurgemeente Ommen. Dat laat een woordvoerder weten. 'In het belang van een gezamenlijke oplossing', houdt Hardenberg haar mond voorlopig dicht.

Twee weken geleden besloot de gemeenteraad van Hardenberg in een besloten vergadering dat de bestuurlijke samenwerking met Ommen moet stoppen. Er zou geen vertrouwen meer zijn dat de huidige samenwerking nog hersteld kan worden en dus besloot de raad unaniem de handdoek in de ring te gooien.

'Besluit deugt juridisch niet'

Ommen gaf afgelopen woensdag via een persbericht aan dat het besluit van de Hardenbergers ‘juridisch niet deugt’. Het zou zelfs in strijd zijn met de wet, liet de buurgemeente aan de Hardenbergse raad weten middels een aangetekende brief. Ook de persberichten zouden volgens Ommen niet deugen. ‘De daaruit opstijgende beeldvorming klopt niet. Er staan onjuistheden in, zoals het voeren van overleg met de gemeente Ommen over het uit elkaar gaan. Zulk overleg is in die zin nooit gevoerd. Er was slechts de plotselinge mededeling dat ‘Hardenberg had besloten om’.’

Hardenberg wil desgevraagd niet reageren op de uitlatingen van Ommen. ‘Het college van Hardenberg is in gesprek met het college van Ommen’, laat woordvoerder Johan Miener weten. ‘In het belang van een gezamenlijke oplossing en de samenwerking van beide gemeenten reageren wij niet op het persbericht van Ommen.’

Niet met advocaten

Gitta Luiten, fractievoorzitter van PvdA Hardenberg, hoopt dat het overleg slaagt. ‘Natuurlijk zullen Ommen en Hardenberg met elkaar in gesprek moeten over de toekomst en wat we daarin samen kunnen doen. Maar ik hoop zeer dat dat in goed overleg gaat en niet met advocaten; niemand wordt beter van juridisch getouwtrek en onze inwoners worden daar niets beter van’, laat de politica weten.