Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

WildNights: mystieke sferen in het donker

Allereerst wensen we iedereen een heel goed en avontuurlijk 2018! Voor het tweede jaar op rij worden de WildNights georganiseerd: het park is dan na zonsondergang geopend en ondergedompeld in een sfeer die bij deze feestdagen past.

Verwacht niet dat je alle dieren in het donker kunt bekijken, maar richt je op het bewust meemaken van een donker park. Met dit in ons achterhoofd besloten we een avond te blijven en in de ‘wilde nachten’ te duiken.

Omdat we al de hele dag hadden gewerkt en best trek hadden, kwam het ons goed uit dat het centrale plein, het Kompasplein, voor deze gelegenheid is omgetoverd tot foodtruckplein. Een grote mok warme chocolademelk met slagroom en een broodje pulled chicken smaakt prima en we besluiten om direct Jungola in te gaan. In de Vlindertempel hebben we het geluk een Atlasvlinder te zien vliegen en in de grote kas Rimbula geven de Cubaanse boomkikkers al een heel fluitconcert. We doen ons best, maar helaas hebben we die kleine kikkers niet gevonden. Via de projectie van Jungle Jim in de Olifantenvallei zijn we terug op het Kompasplein.

Daar zien we dat de nieuwe Magie van het Noorderlicht-show op het punt staat om te beginnen. Een mooi moment om even weer warm te worden. De show met professor Antonius is een andere dan vorig jaar. Het verhaal over zijn zoektocht naar het noorderlicht gaat verder en krijgt wat meer verdieping. Dit alles natuurlijk ondersteund met verbijsterende illusies. Vooral Hanneke kan het niet uitstaan dat ze niet weet hoe sommige trucs in elkaar steken! Als we uit de zaal komen, staat er een dokter op ons te wachten; er is niets ernstigs aan de hand, want dit is dr. Q met zijn Magistrale Vlooiencircus. Prachtig straatentertainment.

Via Nortica, waar prachtige verlichting en projecties zijn, lopen we naar het prairiecafé in Serenga. Daar staat een prachtige (en warme) vuurkorf en zorgen de zingende cowboys voor een authentiek sfeertje. In het Dogondorp staan we tot slot nog stil bij het verhaal van Momma Dunia, stroperij en zorgen voor de natuur.  Dit was een heerlijke (koud, maar droog) avond. De sfeer tijdens WildNights is gemoedelijk en sprookjesachtig.

WildNights is nog dagelijks te ervaren tot en met 7 januari.