Aly Schuurhuis 15 jaar overblijfmoeder op obs Oud Avereest

Balkbrug - Aly Schuurhuis is vijftien jaar overblijfmoeder op obs Oud Avereest. Dit jubileum is vrijdag niet onopgemerkt gebleven.

In 2003 was obs Oud Avereest op zoek naar nieuwe leden voor het overblijfteam. Aly Schuurhuis  was op dat moment niet gebonden aan school maar woonde wel in de buurt en wilde deze taak graag op zich nemen. Zo gezegd, zo gedaan en Aly heeft haar taak altijd met veel plezier gedaan.

Extra gezellig

Samen met buurtgenoten Annie en Dicky heeft Aly zich ingezet om het extra gezellig te maken op school. Waar er binnen het team van leerkrachten regelmatig veranderingen optreden, kinderen op school komen en er weer afgaan, is overblijfmoeder Aly zo’n beetje de constante factor.  Ze kreeg (en nam) steeds meer taken. De gang van de school wordt regelmatig in verschillende thema’s door Aly versierd. Ze zoekt leuke items of knutselt deze zelf in elkaar. Ook wil ze de leerlingen graag wat leren over de natuur en plant ze samen met de kinderen bloembollen en zaadjes. Obs Oud Avereest beschikt vooral dankzij de inzet van Aly over een klein tuintje en samen met de kinderen wordt dit door Aly verzorgd. De oudere leerlingen daagt ze uit om op internet de juiste namen van de verschillende planten en bloemen te vinden.

Trakteren op saucijzenbroodjes

Het vijftienjarig jubileum is niet onopgemerkt gebleven in Oud Avereest. Aly zelf trakteerde de leerlingen op saucijzenbroodjes, maar werd ook zelf in het zonnetje gezet. Team, leerlingen en ouders hebben laten zien dat ze enorm blij zijn met de inzet van Aly.