Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

Voorjaar in het Dogondorp

In het Dogondorp, dat direct achter het Zonnepaleis in Serenga ligt, is het voorjaar ook begonnen. Op dit moment springen er acht jonge geitjes vrolijk rond. Het zijn Afrikaanse dwerggeitjes die (zoals de naam al doet vermoeden) het kleinst zijn en daarnaast zijn er drie Nubische hangoorgeitjes geboren.

Afrikaanse dwerggeiten komen oorspronkelijk uit West en Centraal Afrika. Zij worden daar gehouden voor hun melk en voor het vlees. De Nubische geiten zijn makkelijk te herkennen aan hun grote hangende oren en hun kromme neus. Het is een melkgeit die is ontstaan uit kruisingen van Noord-Afrikaanse,  Aziatische en Europese rassen.

De drie jonge Nubische geitjes zijn allemaal van één moeder. Drielingen komen wel vaker voor, maar vaak blijft dan één van de jongen wat achter. Daarom is één van deze jonge geitjes extra bijgevoerd. Bezoekers zullen dit merken, want dit geitje is nog meer op mensen gericht dan de andere geiten. Erg aaibaar!

En er is meer levendigheid in het Dogondorp! De parelhoenders zijn namelijk weer terug; de ophokplicht in verband met de vogelgriep is eindelijk voorbij. Na een periode van vier maanden in het binnenverblijf scharrelen ze weer tussen het groen rond het dorp (met af en toe stiekem een uitstapje naar het groen in Jungola).