Leuke activiteiten in Dedemsvaart en omgeving

Dedemsvaart is een plaats gelegen in Overijssel, vlakbij Hardenberg. De omgeving is prachtig om eens te verblijven. Wat kun je er allemaal zien of doen? Waarom moet je zeker eens een vakantie of weekendje boeken bij Dedemsvaart?

Dedemsvaart ligt in de gemeente Hardenberg in Overijssel. Redelijk in de buurt zijn steden als Zwolle en Emmen, voor een bijzonder uitstapje of om lekker te winkelen. Opvallend is het kanaal in Dedemsvaart en de vele natuur in de directe omgeving. Het is een plaats waar je lekker tot rust kunt komen en waar meerdere bijzondere bezienswaardigheden te vinden zijn. Ook zijn er talloze leuke activiteiten die je hier kunt ondernemen.

Tuinen van Mien Ruys

Een echte toeristentrekker zijn de tuinen van Mien Ruys. De tuinen zijn prachtig aangelegd en drie van haar tuinen worden gezien als rijksmonument. Als je goed tot rust wil komen, is dit de uitgelezen plek om te zijn. In totaal zijn er dertig tuinen te bewonderen, met ieder een eigen uitstraling en sfeer. Omdat Mien Ruys wordt gezien als één van de grootste trendsetters op gebied van tuinarchitectuur, worden haar tuinen ook wel proeftuinen genoemd. Zo worden ze genoemd, omdat ze vernieuwend en experimenteel zijn.

Attractiepark Slagharen

Het attractiepark Slagharen ligt op steenworp afstand van Dedemsvaart vandaan. Hier kun je met het hele gezin genieten van de vele attracties en shows. Een echte must om eens heen gegaan te zijn. Wie durft er in de achtbaan met looping? In totaal zijn er meer dan dertig attracties en het is mogelijk om bij het park zelf te overnachten. Dit kan zelfs in een Tipi, ook wel een indianentent.

Winkelen

Hoewel veel mensen naar grote steden in de buurt gaan om te winkelen, heeft Dedemsvaart een bijzonder interessant winkelgebied. Hier kun je meerdere supermarkten vinden en er zijn drie winkelstraten waar je kunt shoppen. In de omgeving winkelen kan ook. Denk aan plaatsen als Hardenberg en Coevorden. Tijdens de zomermaanden is het mogelijk om naar een markt te gaan.

Evenementen

In de directe omgeving van Dedemsvaart zijn talloze evenementen te vinden. Denk aan concerten en festivals, zoals Retropop en Pump up the 90’s. Vooral in de zomermaanden kun je genoeg vinden waar je naartoe kunt gaan. Er hangt bij deze evenementen altijd een zeer prettige sfeer, dus het kan absoluut de moeite waard zijn om hier eens heen te gaan.

Fietsen en wandelen

Overijssel is zeer geschikt voor fiets- en wandeltochten. Er zijn talloze routes waarbij je door de bossen en weilanden komt. Er zijn ook routes waarbij je de vele landhuizen kunt bewonderen die Dedemsvaart te bieden heeft. Ga bijvoorbeeld naar de heide, of naar kasteel Coevorden dat redelijk in de buurt ligt.

Waar overnachten?

In de omgeving van Dedemsvaart zijn talloze bed and breakfast mogelijkheden te vinden. Ook zijn er hotels waar je terecht kunt. Wil je graag in de buurt van een stad zitten, maar makkelijk kunnen uitvallen naar Dedemsvaart? Dan zou je kunnen kiezen voor dit hotel in Zwolle.

Ben jij wel eens in Dedemsvaart geweest? Deel je ervaring met ons!