Thomashuis in Balkbrug viert feest

Balkbrug – Met een informele bijeenkomst voor bewoners, familie van de bewoners en vrienden hebben Johan en Rinkje Hiemstra zaterdag hun vijfjarig jubileum als beheerders van het Thomashuis Balkbrug gevierd.

In die periode is de voormalige Boskerk van Veldzicht aan de Balkerweg, net buiten Balkbrug, flink onder handen genomen. Zowel binnen als buiten is er veel werk verzet om de bewoners een goede woonlocatie te bieden. Het Thomashuis is een kleinschalige woonvorm voor maximaal acht personen. ‘We hebben in deze vijf jaren heel veel mooie en soms wat verdrietige momenten meegemaakt’, zegt Johan. ‘Toch kunnen we vooral positief terugkijken.’ En vooruit want Johan en Rinkje hebben recent het contract voor nogmaals vijf jaar Thomashuis ondertekend.

Voldoende dagbesteding

Samen met enkele personeelsleden en vrijwilligers zorgt het echtpaar Hiemstra voor de bewoners, maar bovendien leven de Hiemstra’s met hun gezin ook in het Thomashuis. ‘We proberen voor iedereen voldoende dagbesteding te vinden’, vervolgt Johan. ‘We zitten aan een pad waar veel wandelaars en fietsers gebruik van maken. Daarom hebben we ons ook aangesloten bij Rustpunt zodat de passanten hier kunnen zitten en genieten van een kopje koffie of een ijsje. Dat geeft ook weer wat reuring voor de bewoners.’

De genodigden op het feestje hebben ook een kijkje kunnen nemen in het Thomashuis. De huidige bewoners hebben hun leefruimte vol trots laten zien. Een aantal van hen doet actief mee aan het feestelijke programma door te zingen en te dansen. Johan en Rinkje genieten volop van alle aandacht. Op het terrein staat sinds kort een klokkenstoel waarin de oude kerkklok een plekje heeft gekregen. De klok was jarenlang opgeslagen bij Veldzicht, maar keerde in de zomer van 2015 terug bij de voormalige Boskerk.