Schurter investeert in productielocatie

Hardenberg - Schurter Electronics maakt geavanceerde bedieningspanelen voor onder meer de industrie, de agrarische sector en de medische wereld.

Vooral op het gebied van op maat gemaakte touchscreens is het bedrijf toonaangevend in Europa. Van ontwerp naar prototype tot en met de serieproductie van het uiteindelijke product: alles gebeurt in eigen huis. Na de opmars van touchscreens in de consumentenmarkt (smartphones en tablets), neemt de vraag voor toepassingen vanuit de industrie snel toe. Een ontwikkeling waar Schurter de afgelopen jaren op heeft geanticipeerd met investeringen in de productiefaciliteit in Hardenberg.

Onderdeel van het productieproces is het bedrukken van schermen en glasplaten met schakelcircuits. Deze afdeling beschikt sinds kort over twee nieuwe, geavanceerde drukwerkstraten. Het drukproces is daarmee nauwkeuriger, efficiënter en minder arbeidsintensief geworden. Met de nieuwe machines kan Schurter beter inspelen op de groeiende vraag.

Extra personeel

Door de ontwikkelingen heeft Schurter extra personeel nodig. Het bedrijf is op zoek naar een Junior CAD Engineer en een Product Engineer. Beide vacatures staan beschreven op www.werkenbijschurter.nl.