‘Ik wilde altijd al iets anders dan anderen.’

Balkbrug - Een fris, robuust ogend pand verrijst in Balkbrug. Op 21 juli opent hier Carmann Car Care, een carwash met meerdere wasstraten, een lounge, detailing center en een jetwash. Op zich niks verbazingwekkends. Maar nu komt het…aan het roer staat een jonge ondernemende vrouw.

Directrice Susanne Wolffenbuttel: ‘Ik wilde altijd al iets anders dan anderen.’

Ineens een gezonde levensstijl

Als kind kreeg de nu 33-jarige Susanne Wolffenbuttel van haar vader een stuurtje voor in de auto. Zat ze op de achterbank mee te sturen als ze met de auto op pad gingen. Toen ze op haar 18e slaagde voor haar rijbewijs, trok ze zelf erop uit met haar vaders auto. ‘Mijn vader kreeg in die tijd ineens een gezonde levensstijl’, lacht Wolffenbuttel. De liefde voor auto’s is er altijd geweest.

Toch heeft ze er tot voorkort nooit haar werk van gemaakt. Tot ze Jeroen leerde kennen, eigenaar van Carcleaning Dedemsvaart. Wolffenbuttel: ‘Van hem leerde ik hoe je auto’s van binnen en buiten weer als nieuw kunt maken. Fascinerend vond ik dat.’

Duurzaamheid staat voorop

Hun gezamenlijke passie voor auto’s staat aan de basis voor Carmann. Langzaam krijgt hun idee vorm. Nu, zo’n 3 jaar later, loopt de energieke Wolffenbuttel door het enorme pand van 1000m. Echt spannend vindt ze het niet: ‘Ik werk hier al 3 jaar naar toe. En we hebben het goed uitgedacht’, zegt ze lopend langs enorme watervaten. In de waterreservoirs zit gezuiverd bronwater dat ze zelf oppompen. Verschillende technische hoogstandjes zorgen voor puur water. ‘Het is zonde om drinkwater te gebruiken voor de wasstraten. We willen duurzaam ondernemen, dus gebruiken we bronwater dat we zelf ontdoen van kalk en mineralen’, legt de enthousiaste eigenaresse uit. Het afvalwater wordt opgevangen, opgeslagen en afgevoerd om te reinigen. ‘Voor het milieu is het beter om je auto bij een carwash te wassen dan thuis voor de deur. Thuis verdwijnt het afvalwater in het grondwater’, aldus Wolffenbuttel. In de lijn van duurzaamheid gebruikt Carmann uitsluitend biologisch afbreekbare reinigingsproducten van hoge kwaliteit.

Jetwash voor kids

Het indrukwekkende pand biedt onderdak aan 2 wasstraten: een voor auto’s en busjes. De andere straat is voor trucks, caravans, campers, trekkers en andere grote voertuigen tot 28 meter lang. Daarnaast is er een jetwash waar je zelf je auto kunt wassen. Er zijn ook waterslangen voor kids, zodat je samen kunt wassen! Er komen enorme wasmachines, waar dekbedden of bijvoorbeeld kleding van teamsporters gewassen kan worden.

Royaal Vip en Lounge

Carmann heeft diverse wasprogramma’s, waarbij het Royal VIP-programma het meest uitgebreide is. Naast voorreiniging, wassen inclusief bodem, waxpantser, drogen en intensieve velgenreiniging wordt ook de binnenkant van je auto gereinigd: je voertuig wordt gestofzuigd, de kofferbak wordt schoongemaakt en het dashboard gereinigd. Ondertussen kun je als klant genieten in de sfeervolle lounge, waar je een kopje koffie en een broodje kunt nuttigen.

Nieuwsgierig? Kom kijken!

Carmann opent op zaterdag 21 juli. Bent u benieuwd? Kom een kijkje nemen! Carmann Balkbrug is te vinden aan Eerste Katinger 1, 7707 CV in Balkbrug.