Roelof Jurjens legt werk na 50 jaar neer

Slagharen - Na vijftig jaar werken heeft Roelof Jurjens afscheid genomen als medewerker van Kosse Installatietechnieken.

Jurjens trad op 15 juli 1968 in dienst bij het toenmalige Technisch Bureau Weekamp, dat in 1974 werd omgedoopt tot Technisch Bureau Kosse en in 1996 Kosse Installatietechnieken werd. Jurjens had net de Lagere Technische School afgerond. Hij begon zijn arbeidscarrière bij Weekamp als hulpmonteur. ‘In de beginjaren liep ik meestal met de andere monteurs mee. Af en toe mocht ik alleen op klus. Totdat ik mijn rijbewijs haalde ging ik op de brommer naar de klanten’, herinnert Jurjens zich zijn beginjaren.

Techniek

Al werkende verbreedde Jurjens waardoor hij al snel allround servicemonteur werd, van alle markten thuis in de techniek. Hij pleegt onderhoud en monteert cv-ketels en installaties, waterleidingen en sanitaire voorzieningen en elektrische installaties. Met name ook het repareren van witgoedapparatuur is zijn ding. ‘Wij zijn hem als bedrijf zeer erkentelijk voor zijn inzet en zullen hem missen’, prijst Alfred Kosse zijn medewerker. Jurjens werkte al die jaren vanuit het bedrijfspand aan de Herenstraat 7, waar Kosse Installatietechnieken nog altijd gevestigd is.

Receptie

Zaterdag 15 juli, exact vijftig jaar na zijn aanstelling, heeft Roelof Jurjens afscheid genomen tijdens een feestelijke receptie voor genodigden. ‘Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij Kosse. Vooral de diversiteit en de afwisseling in het werk vind ik prachtig. Geen dag is hetzelfde. Ook ik zal het werk gaan missen’, aldus Jurjens.