Mooie start van Bouwvakfeest

Oud-Lutten - 'Wat een geweldige band,' reageert een bezoeker vrijdagavond op het optreden van The Green Monkeys tijdens de eerste avond van het tweedaagse bouwvakfeest. Traditiegetrouw een evenement, waarmee de bouwvakvakantie wordt ingeluid. Dit jaar al voor de 29e keer. Vanavond treedt in dit verband Plork en de aannemers op.

De aftrap vrijdagavond was meteen een feest van jewelste. Publiek vanuit de wijde regio stroomde massaal toe en vermaakte zich op en top. De interactie tussen het publiek en de vierkoppige Green Monkeys zorgde voor een onvergetelijke show. 

Vriendenfeest

 

Het bekendste, gezelligste en zeker oudste feest van de gemeente Hardenberg begon 29 jaar geleden als een zot feest, georganiseerd door een uit zestien kameraden bestaande vriendengroep. Het idee om gezamenlijk hun verjaardagsfeest te houden waar iedereen zijn gasten kon uitnodigen werd op één van deze verjaardagsfeestjes geboren. Het eerste feestje werd gehouden in een tent achter de schuur van de familie Nijmeijer, met daarin een geleende discotheek van de Hervormde  kerk uit Lutten.

Nu 29 jaar later is er veel veranderd, de naam werd ‘Het Bouwvalfeest’,  en werd gehouden op de vrijdag voor de bouwvakvakantie. De organisatie werd ondergebracht in een Stichting en vele bekende top 40-bands en artiesten werden geboekt om het feest op te vrolijken. Ook de tv met weerman van SBS, Piet Paulusma en voormalig presentator van RTV-Oost, Willie Oosterhuis hebben gestaan op het Oud Lutter land. Eveneens werd het feest van één naar twee dagen verlengd  en zijn de verjaardagen terug door de zestienkoppige vriendengroep, echtgenotes en kinderen. Voor meer info: www.bouwvakfeestoudlutten.nl

Vanavond betreden Plork uit Borculo en de Aannemers. De Aannemers , een kwartet gesteende uit een metselaar, stukadoor, timmerman en een (B)aardige idioot, zich op het podium. De band heeft zich de afgelopen vijf jaar ruimschoots bewezen.