Babette Rens zwemt het IJsselmeer over

Balkbrug - Babette Rens, oud-inwoonster van Balkbrug wil geld ophalen voor goede doel: Centrum Seksueel Geweld. Daarvoor gaat ze woensdag 15 augustus een poging doen om in estafettevorm het IJsselmeer over te zwemmen.

Samen met Wendy en John, een college en een zwemvriend, duikt ze de 15e augustus bij Stavoren het water in. Het is de bedoeling om 22 kilometer later in Medemblik weer aan land te komen. Als klein kind leerde Babette al zwemmen en de liefde voor het water is nooit voorbij gegaan. ‘Toen ik vier jaar was had ik al de zwemdiploma’s A en B.’ Nog steeds is ze met grote regelmaat in het water te vinden, zowel in het zwembad als open water.

‘Ik ben al geruime tijd bezig met trainen om de oversteek te kunnen maken.’ Babette Rens, tegenwoordig wonend in Zwolle, is werkzaam bij het Team Bestrijding Kinderporno & Kindersekstoerisme en is mede door haar werk in aanraking gekomen met het doel Centrum Seksueel Geweld.

‘Bij het centrum werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie en andere hulpverleners samen om de slachtoffers van aanranding en verkrachting specialistische hulp te bieden. De ervaring is dat veel slachtoffers lang blijven lopen alvorens ze aan iemand durven te vertellen wat hen is overkomen.’

Depressie

Mede hierdoor hebben slachtoffers van last van depressie en post traumatisch stress stoornis. ‘Hier wordt echt goede hulp geboden, maar daarvoor is wel geld nodig. Met de oversteek hoop ik daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen’, aldus Babette Rens. Wie haar wil steunen kan dat doen via www. actievoorumcutrecht.nl.