Damsimultaan op de camping

Hardenberg - De landelijk eersteklasser dammer Mari Dame gaf voor de derde keer op rij een damsimultaan op camping De Klimberg. Van de 84 gespeelde wedstrijden won Dame er 75. De meeste moeite had de topdammer met de afvaardiging van de leverancier van het spelmateriaal, de Hardenbergse damvereniging HDC.

De uit Goudriaan afkomstige simultaangever Mari Dame  kreeg een behoorlijk aantal deelnemers achter de borden. De simultaangever, spelend voor De Kroonschijf uit Molenaarsgraaf, met een rating van 1030 punten, speelde vier keer remise en moest vij keer  in verlies berusten.

De vier leden van HDC, die ten hem speelden, wisten hem allemaal wel een keer te verslaan,  maar hij had ook diverse winstpartijen en remises tegen leden van de damclub.  Van de HDC-jeugd hield Amber Veldman de simultaangever als enige op remise. Verder werd gekeken hoelang iemand achter het bord zat en ook dat werd beloond. Bij de jeugd waren de HDC-ers Jonathan,  Berdine, Arjan, Marnix en Teus succesvol. 'Al met al kon worden teruggezien op prima simultaan en bleek het een schot in de roos om een damsimultaan in het recreatieproject van de camping op te nemen,' aldus voorzitter Jan Huisman van de Hardenbergse Damvereniging.