Dammers starten nieuw seizoen

Hardenberg – Dammer Herjan Overweg is na drie achtereenvolgende seizoensoverwinningen definitief in het bezit gekomen van de wisselbeker van damvereniging HDC. Hij kreeg de beker begin deze week uitgereikt tijdens de ledenvergadering als start van het nieuwe seizoen.

Ook Egbert Reiling kreeg een beker overhandigd omdat hij kampioen sneldammen was geworden. Daarna werden de prijzen voor de onderlinge competitie uitgereikt. Mans Veltink werd derde, Gert Brink tweede. Jan Huisman prolongeerde zijn damtitel en kreeg de AD&M wisselbokaal uitgereikt.

Tijdens de ledenvergadering werd afgesproken dat er ook in dit nieuwe seizoen een competitie met Rheezerveen wordt gehouden. In de onderlinge competitie zullen de spelers weer drie keer tegen elkaar uitkomen. Gert Brink zal zich mede-inzetten voor schooldammen en de AD&M-damdag is geagendeerd voor 23 februari 2019.

Als afsluiting van de vergadering gaf Jan Huisman een simultaan tegen verschillende spelers. Hij bleef ongeslagen en wist uit zeven partijen twaalf punten te halen.

Competitiewedstrijden

Na het simultaan ging de damcompetitie 2018/2019 van start. In de eerste ronde werden Gert Brink en Herjan Overweg aan elkaar gekoppeld. Na een overzichtelijke opening overzag Overweg een drie om drie zetje dat vrijwel direct verliesgevend was. De dam die op het bord verscheen was voor Overweg niet meer te compenseren, waarna hij de handdoek wierp.

Heel wat lastiger had Tony Gerritsen het tegen Gerben Overweg. Nadat hij een schijf had moeten inleveren, ging het van kwaad tot erger. Overweg had de touwtjes stevig in handen en voor Gerritsen was er in het eindspel geen eer meer te behalen, waarna hij voor een voldongen feit werd geplaatst.

Egbert Reiling trof Evert Rolleman, die zich had voorgenomen een wat beter seizoen te draaien dan de afgelopen jaargang. Echter Reiling wenste daar niet aan mee te werken en met afdoende middelen zette hij Rolleman dusdanig onder druk dat deze het spoor al spoedig bijster raakte.