De Heinoos presenteert debuutalbum in feesttent bij café Veenlust

Bergentheim - Het debuutalbum van de Heinoos is klaar. Het album wordt officieel gepresenteerd op zaterdag 22 september in de feesttent bij café Veenlust in Bergentheim. Naast de Heinoos zullen The Wembley’s optreden en zullen Jan Kolkman en Willem Terhorst (beide ex-Normaal) een gastoptreden verzorgen.

Na bijna 19 jaar komt het er dan toch van: Het debuutalbum van de Heinoos. De in 2000 opgerichte band toert al jaren met veel succes door Nederland langs feesttenten en festivals met vooral coverwerk en hier en daar een verdwaald eigen nummer, maar van een eigen album kwam het nog niet. In 2008 namen de heren hun eerste tracks van dit album al op in de S&K Studio van Dick Kemper (Ex-Vanderberg), en zo gedurende de afgelopen 10 jaar kreeg het geheel vorm. De laatste tracks, waaronder de single “Høken in de tent”, zijn dit voorjaar opgenomen en eindelijk mag hij dan eindelijk de wijde wereld in: KLOAR! 

Vier gedreven muzikanten die gaan voor energieke, eerlijke en spontane muziek in de streektaal en elk optreden tot het uiterste gaan. Een groot aantal feesten, festivals en theaters in Nederland heeft in de afgelopen 18 jaar kennisgemaakt met de Heinoos. Vanaf maart dit jaar is de band van start gegaan onder de noemer Høken met de Heinoos – Veldtocht 2.0. Een tour met meer dan 70 shows met dit moment als hoogtepunt een show voor 35.000 enthousiaste mensen op het hoofdpodium van de Zwarte Cross. Een ouderwetse Veldtocht in de voetsporen en vooral eerbetoon aan de grondleggers van dialectmuziek: Normaal', aldus een woordvoerder van de band. 

Høken in de tent

Gelijk met de start van deze tour verscheen de single Høken in de tent. 'Een nummer wat niet alleen de tour omschrijft, maar ook het gevoel wat Normaal bij de vele Høkers heeft gebracht.
Met de komst van dit album gaan de Heinoos definitief verder met het zingen in de streektaal en laten ze zien dat de dialectmuziek in Nederland volop leeft! Kloar!: Een gevarieerd album vol Rock ’n Roll, ballads en country invloeden. Wel dialect, niet plat!.'

Kaarten voor de presentatie zijn verkrijgbaar bij Avia De Groot in Hardenberg, café Mans in Mariënberg en café Veenlust in Bergentheim.