CDA stelt vragen over hogere WOZ-waarde bij plaatsing zonnepanelen

Hardenberg - CDA Hardenberg stelt schriftelijke vragen over de hogere WOZ-waarde van een woning bij de plaatsing van zonnepanelen.

Ook in het coalitieakkoord 2018-2022 wordt weer ruimschoots aandacht besteed aan duurzaamheid. Onder andere door het duurzaamheidsfonds en voorlichting worden de inwoners gestimuleerd om te investeren in duurzaamheid. Uit recente berichten in de media op basis van een gerechtelijke uitspraak blijkt dat zonnepanelen op een huis kunnen leiden tot een hogere WOZ-waarde, waardoor de jaarlijkse onroerend zaak belasting stijgt. 

Het CDA is het hier niet mee eens en vraagt zich onder andere af of het college bekend is met deze berichten, het college de mening deelt dat het verhogen van de WOZ-waarde een negatieve invloed heeft op de investeringsbereidheid van de inwoners van Hardenberg in duurzaamheid en of er mogelijkheden zijn om duurzaamheidsmaatregelen los te koppelen van de WOZ waarde. 'Als laatste willen we graag wijzen op het feit dat zonnepanelen in 10 tot 12 jaar worden afgeschreven. Daardoor zou de gemeente elk jaar per woning de waarde van de zonnepanelen moeten vaststellen. Dit resulteert in veel extra administratief werk en mogelijk veel discussies rondom de WOZ-waarde', aldus een woordvoerder namens de partij.