Alfa-college en partners project ICT-connecting tekenen voor vernieuwend ICT-onderwijs

Hardenberg – Met het zetten van een digitale handtekening op een tablet, heeft het Alfa-college samen met alle partners van het project ICT-connecting de samenwerking bekrachtigd tijdens de kick-off van 10 september.

De partners die deelnemen aan dit project zijn ICT-bedrijven Webstores, Sollie.com, Kendis, Wema Mobile, Move4Mobile, Direct ICT en Bruinsma. Namens het onderwijs zijn Stenden Hogeschool en Alfa-college betrokken bij dit project.

Vier pijlers

ICT-connecting is een project waarbij het bedrijfsleven en onderwijs de handen ineen hebben geslagen en gezamenlijk gaan werken aan beter ICT-onderwijs in de regio. Het project heeft vier pijlers; instromen en enthousiasmeren voor mbo-ict-onderwijs; opleiden en behouden; onderwijsprogramma aanpassen aan behoefte bedrijfsleven en kennis delen en binden.

Peter Snijders, burgemeester van Hardenberg verrichte de openingshandeling en complimenteerde de partijen met dit project, waarmee de ICT-sector weer voorop loopt.

Hendrian van ’t Hof, projectleider ICT-connecting: 'ICT-connecting is een prachtig project waarbij het bedrijfsleven en onderwijs gaan samenwerken voor beter onderwijs in de regio. Zo hoort het ook; wanneer het bedrijfsleven een actieve rol heeft in de onderwijsontwikkeling, kan het mbo de snelle ontwikkelingen in ICT-land bijhouden. De uitdaging zit hem in de snelheid waarmee de ICT-sector en dus ook het onderwijs de ontwikkelingen moeten bijhouden.”

Het doel is om mbo-studenten op te leiden en te behouden voor de ICT-sector in de regio. 'Het probleem voor de ICT-sector is dat er veel vacatures zijn die niet ingevuld kunnen worden door goed gekwalificeerd personeel. Momenteel is er op 15 vacatures voor beginnende ICT-medewerkers maar één kandidaat beschikbaar. Vaak wordt er een hbo-niveau gevraagd en wordt het potentieel van de afgestudeerde mbo-student onvoldoende gebruikt. Hierdoor ontstaat er een mismatch tussen vraag en aanbod.'

Al met al een mooi project waarbij bedrijfsleven en onderwijs gaan samenwerken voor beter ICT-onderwijs.