Gashouder Podium start nieuw seizoen

Dedemsvaart - Na een heerlijk zonnige zomer is het weer tijd om aan het nieuwe theaterseizoen te beginnen. De vrijwilligers van het Gashouder Podium zijn er klaar voor. Zij hopen dat het verrassende, gevarieerde programma aanbod velen een fantastische theatermiddag of -avond zal bezorgen.

Het programma is met zorg samengesteld. In het gezellige, kleine, ronde theater met de perfecte akoestiek is dan ook veel moois te zien.

In de voorverkoop zijn een aantal voorstellingen al uitverkocht, zo ook de voorstelling waarmee de Gashouder op 29 september het seizoen opent: topcabaretier Javier Guzman.

Gelukkig is er meer cabaret in de Gashouder. Met Piepschuim, De Gestampte Meisjes, Johan Goossens, Marjolijn van Kooten en Ernest Beuving wordt het volop genieten van dolkomische avonden vol actueel, muzikaal, taboedoorbrekend en zelfs psychiatrisch cabaret.

Met de muziek zit het wel snor

Muziekliefhebbers worden getrakteerd op topvoorstellingen van onder anderen Syb van der Ploeg, Bertolf, de Britse Aynsley Lister, Dorothee Spijker en The Bluebettes.

Syb van der Ploeg brengt niet alleen zijn band Wiebe mee maar ook een speciale gast en dat is niemand minder dan olympisch en wereldkampioen openwaterzwemmen Maarten van der Weijden! Onlangs heeft Maarten op een haar na de Elfstedentocht gezwommen voor het goede doel. Hij haalde hiermee ruim 4 miljoen euro op voor onderzoek naar kanker.

Met ook nog een supermooie muziektheater voorstelling van de Fiere Vrouwen, een zondagmiddagconcert door Passies & Havinga met muziek van en een door Cirque du Soleil dansers uitgevoerd film over de Franse componist Erik Satie en en een ode aan de grote Nederlandse muziekmannen van Ramses Shaffy tot Typhoon door La CliQue met ’s middags een zangworkshop, is wel duidelijk, dat het met de muziek in de Gashouder wel goed zit.

Voor het kleine theaterpubliek staan er twee vrolijke voorstellingen op het programma. ‘Aadje Piraatje viert feest’, vol herkenbare avonturen naar de bekende boekjes van Marjet Huiberts is geschikt voor de hele familie vanaf 4 jaar en ‘Nijntje op de fiets’ met leuke liedjes en de bekende Dick Bruna tekeningen en figuurtjes is voor de allerkleinsten vanaf 2 jaar.

Topacteur Nasrdin Dchar heeft speciaal voor de Gashouder zijn tournee een week vervroegd om in Dedemsvaart een try out te kunnen spelen van zijn nieuwe voorstelling ‘Ja’ over het huwelijk en alles wat daarbij komt kijken. Bekende televisiepersoonlijkheid Martin Simek ontmoet schrijver en politicus Jan Terlouw en in een komische theatershow over ouderschap en opvoeden, geven Stine Jensen en Frank Meester tips & tricks aan alle ouders die omkomen in de opvoedchaos.

Benefietvoorstelling

Dan is er nog de benefietvoorstelling Chances4children India met muziek, dans en hapjes uit India, waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan de reparatie van het dak van een school in Varanasi India.

Kortom het belooft een geweldig theaterseizoen te worden in de Gashouder! Meer informatie over de voorstellingen is te vinden op www.gashouderdedemsvaart.nl.

Op verzoek van velen, is naast de kaartverkoop via de website, vanaf 13 september iedere donderdagmorgen de kassa in de Gashouder geopend tussen 10.00 en 12.00 uur.