'Fietspad moet beter verlicht worden'

Dedemsvaart - Om betere verlichting van het fietspad door het Zuiderbos met meer lantaarnpalen te bepleiten, heeft Gerrit Hartholt dinsdagavond ingesproken tijdens de oriënterende raadsvergadering op het gemeentehuis. Bij die gelegenheid werd voorzitter Simone Hof een petitie aangeboden met 146 handtekeningen.

 In de hoop dat er bij de gemeenteraad 'een lampje gaat branden' deed Hartholte er een cadeautje bij in de vorm van een fietslamp met batterij. Hartholt hoopt dat er tempo gemaakt wordt met de extra verlichting. Hij bepleitte in dit verband actie voor het ingaan van de wintertijd eind oktober. 

Naar de mening van Hartholt, die ondersteund wordt door verschillende inwoners van woonwijk Parcours. is de situatie in het Zuiderbos nu anders dan enige jaren terug toen dit fietspad in overleg met Plaatselijk Belang Dedemsvaart niet de status schoolfietsroute kreeg,  maar de status recreatief fietspad. 'Er maken nu basisschoolleerlingen van in ieder geval c.b.s. De Ark en o.b.s. De Eiber gebruik van dit fietspad. Ook maken er nu duidelijk meer middelbare schoolleerlingen gebruik van dit fietspad,' aldus Hartholte met woorden in die trant. Ook wordt het fietspad naar zijn mening veelvuldig gebruikt door kinderen en volwassenen om van en naar sportclubs te fietsen en is het fietspad zeer in trek bij hondenliefhebbers.

Hij noemt de oriëntatieverlichting, die er nu is onvoldoende. 'Met name in de richting van het overdekte zwembad'. Volgens de initiatiefnemer wordt het fietspad in toenemende mate door grbuikers gemeden omdat het er te donker is en daardoor minder veilig. 'Menig parkeerterrein en parkeergarage in de gemeente Hardenberg is beter verlicht dan het nu donkere Zuiderbos,'  besloot Hartholt zijn pleidooi met een oproep aan de gemeente om in gesprek te gaan met de gebruikers en aanwonenden, het fietspad en de status schoolfietsroute te geven en extra verlichting vlot te realiseren. 

Plaatselijk Belang Dedemsvaart liet bij monde van haar bestuurslid Tinus de Vries weten het initiatief voor extra verlichting in het Zuiderbos zeer te waarderen en van harte te ondersteunen.